::missing the time, missing the life::

Kengkadang aku tak tau mana pi masa aku..
Tau-tau dah nak wiken..
Reli rasa macam a lot in my hands..
Ni blom tugas masak aku on full gear ek, sebab brg2 masak aku still dalam kontena..
Ni baru tugasan kat opis jer..

Selalu aku rasa pukui 5pm tu cepat sangat..
Tau-tau dah kena balik..
Nak balik lambat untuk wat keja pun tak senang ati..
Tuu baby beso kat umah dok tnya bila nak balik, bila nak balik!
Takyoh ler rajin sangat katanyer..
Huh!

Kat opis skang nk tengok Fb pun macam takde masa..
Tuwiter pun dh lama terabai..
Blog peberet pun dh lama tak melawat..
Youtube cenel yg aku subscribe pun dh jauh tetinggai..

Even gini, aku ekceli enjoyed my work here very much..
I like being busy..rasa penuh masa tu..
No time to think other things..
Everything is on d fast lane..
This is how life would be kat negara maju ek?
Ada kala aku rasa a bit jakun gak..
Sebab everything is simple and easy here..

When u came from a country like Algeria, u would be amazed juz like me jugak..
Believe me..!
Wiken for me juz come n go like that..
Kengkadang tak rasa sebab sibuk ke sana sini..
Tau-tau dah nak kena keja dah esok tu..

Sometimes, i do miss Algeria..
I missed being a couch potato on wiken..
On Friday, i will cook heavenly and juz lazed around the house while stuffing oursef with food..
then tetidoq depan TV lepaih kekenyangan ulor sawa..
or petang-petang, kuar pusing-pusing kat Sidi Yahia (that if enche asben in a good mood la)
lepak mengkopi ngan geng-geng Malaysian..

haish..
i RELI miss that!

owh and i reli missed memasak and jemput kengkawan mai lepak umah..
and receiving compliments from them..
especially si Asrol, BFF enche asben aa sebab dia paling banyak kali makan masakan aku..
aku rasa sampai gemuk kediri aa dia time tu..
“bela tembikai dalam baju” i would say…
hahahha!

life in Algeria reli monotonous la but it has its own way to my heart..
kengkadang mai rindu tu..
aku pasang lagu arab, juz to ease the feeling..

apa-apa pun, i feel blessed to be here..
Taipei has been nice to me..
even d awal-awal minggu its been rough for me, being sick and warded and all..
but still, im looking forward to get to know Taiwan more..

i cant wait to invite both my parents here..
their first time ever to travel oversea..
tak sabar nak kasi my parents to experience that!

and i cant wait also to have my friends to visit me here..
dulu kat Algeria, reli aku tak mampu nak jemput korang mai sebab there’s not much to show..
and its a bit FAR FAR AWAY.. n the cost adalah mahai juz to see nothing here..
macam tak berbaloi..

so you guys, sila kumpul duit dari skang!
there’s a lot of night market here yang bisa bikin mata juling!
hehehe..

ok that’s it for now..
gua nak lunch benjo sambil pekena kopi dokyan..
sambil dengo mp3 lagu arab…

::Malaysian made::

Advertisements

5 thoughts on “::missing the time, missing the life::

    • pnstoberiko aku tgk lagi aa kemain byk toi outstation nyer..kusus memanjang..memang penat tu..tau2 wiken dah abih kan..yes! org2 sini kata nek jer MAS sbb mcm sama jer rega ngan AA tu..AA tu byk beno cas tersembunyik..last2 sma je rega ngan MAS..

      Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s