::warded in Taipei::

Hi u guys? Miss me? Hihihi.. Lama gua ilang… Bersawang AGAIN my blog.. Bukan xde citer tapi skang my opis lokasi x clear nak berblog.. Kat umah lak xde laptop gua.. Still dalam kontena aku yang wallahualam bila nak berlepas dari Algeria tu..

So for those who didnt know, yes aku kena warded for 9 days kat spital Chang Gung.. Mula-mula depa kata xde bilik so they sent me home with 2-day medicine n asked me to come back afterward n see if ada bilik by d time, terus warded.. Sebab sakit aku ni memang ubat dia antibiotik thru IV drip.. Straight to thru my blood vein..

 Tapi bos aku call bos Chang Gung hospital, terus ada bilik! Ekceli wad aku tengok ada jer kosong tapi depa ni reserve for they goverment official if ada emergency.. So masuk jer wad, tukar baju spital n get ready untuk dicucuk IV drip lock..wuwuwu!
Ni second time of my life kena drip ni..my first time umor 16, operet apendiks. Ngeri sat aku dia cucuk kat lengan..dulu kat belakang tapak tangan tu.. Sepanjang aku duk wad, 4 kali tukar IV drip lock tu! Sebab urat aku bengkak sebab lama sgt terbenam kan.. So nurse dok tukar2 sat tangan kanan, esok tangan kiri lak.. Gilir2 kena cucuk.. Tu blom kira cucuk untuk amik darah for test.. Lengan aku dh berlubang2 macam drug addict dah! Malam2 aku isi botol ngan air panas, demah tangan.. If not, mmg lebam bekas IV tu n sengal giler..
My medicine adalah tiap 8jam masuk antibiotik thru IV tu..ubat makan pun kena amik gak..stress bley tahan la.. Setiap malam aku tido, mangkit rasa basah badan berpeluh..walhal sejuk cuaca.. Then demam aku turun naik.. Blood pressure pun rajin turun.. Disebabkan aku dok demam gitu, doktor wat test n dia kata ada jangkitan microplasma kehapa tah tu pasai aku dok demam turun nek.. Depa kata if suhu aku stabil dalam 2 hari, then i can check out from d hospital.. Nasib laa akak2 kelab Perwakilan Taipei rotate hari-hari anta makanan kat aku n enche asben.. Tau aa spital cina nk mkn apa kan.. Owh d whole time, enche asben teman aku kat spital sampai aku tido.. Then dia blk hotel untuk tido.. Aku cakap xyah la tido spital, xselesa.. Nanti dia sakit aku gak yg susah.. Sapo nak jaga aku nanti kan.. Then after 4 days kena x-ray lagi.. Tengok d infection is still there tapi kurang skit aa.. A bit slow so doctor aku tukar antibiotik yang kuat skit..kali ni lega skit sebab ubat ni jenis sebotol sehari..
Ubat kali ni power skit.. N after 9 hari, demam dah xde so aku dah bley discharged from d ward.. Tapi sebab infection on my upper-right lung still there, depa kasi ubat antibiotik tu jenis pil untuk 5 hari.. After that, i have to see d doctor for follow-up x-ray and blood test (AGAIN with d needle).. Haih aku ni banyak kali kena x-ray.. Too much radiation.. Harap gua xbertukar jadi spiderman lepas ni.. (-__-) lawak hambar… Huhuhu!

Advertisements

10 thoughts on “::warded in Taipei::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s