::pneumonia::

adoii..
dulu kat Algeria kena anemia..
and now kat Taiwan kena pneumonia lak..
wuwuwuw!

yes im sick!
juz came back from the hospital..
owh before forget let me tell you bout their hospital here dulu ek..
kami kat sini are title as expatriate..
and here they reli care for people like us..

kat sini aku tak perlu beratur terok2 ke hapa..
aku gi spital Chang Gung ni, dekat jer ngan opis aku jalan kaki 5 minit dah sampai..
kat spital ni ada satu klinik VIP memang khas for expatriate..
so last Monday aku dah pi sana with my clerk sebab batuk melampau..
kena wat appointment dulu ek..
jumpa doktor bla bla bla..
then time nk kasi ubat, the nurse will go down to the pharmacy to get it for u..
ko duduk jer n bayar the bill..

memang layanan VIP aa..
tapi bayaran dia pun VIP lerr..
ubat 3 jenis je kena NT1600+ (RM160)

so for several days ni aku gigih abihkan ubat lelebih lagi antibiotik tu..
tapi batuk aku still there.. tak kebah-kebah..
dah aa jenis batuk koh!koh!koh!
rasa macam usus perot direntap-rentap…
siap aku kena careful so that i wont pee in my pants!
suffer giler rasa..

arini gi keja, gua tak berhenti berkokok lagi maka enche bos perambat gua pi spital AGAIN..
ai ai captain..
aku ingat nak mintak ubat powerpuff lagi aa then cabut balik..
tapi doktor tu soh aku wat x-ray juz to make sure..

so buat x-ray.. very fast here ok..
aku baru terkial-kial nak pakai baju balik, result x-ray aku dah zup sampai ke PC doktor..
sini depa sume sistem komputer.. very the canggih aa..

when the doctor saw my x-ray, dia sudah bunyik shocking..
aku yg kat tepi dia terkelip-kelip mata tak paham tengok x-ray..
doktor kata my upper-right side lung ada infection..
PNEUMONIA..so dia advice aku masuk wad, tapi sebab arini takde katil kosong maka dia put me on antibiotic med for 2-3 days.. then aku kena gi jumpa doktor again see how it goes..

aku ingat itu jer aa kan..
ohh im soo wrong!
peh tu doktor tu nak wat test macam-macam pulak..
mula-mula dia take a swap of my tekak with a long-cottonbud thingy…
kemain dia godek-godek bendalah tu dalam tekak aku sampai aku gag nak muntah..
then kena amik darah 3-tube (wuwuwuwuuw!!)

then kena kasi urine..ini kemain payah gua perah tetiba arini dia takmo mengencing pulok!
last, kena kasi sample kahak.. itu aku tak leh kasi sebab time tu tekak aku kering dok batuk xberenti-renti dari pagi..
so the nurse kasi aku botol soh buh kahak dalam tu esok pagi then send to her..
(yeah, euuww..)

haih cepat la baik..
susah ati gak gua if kena masuk wad.. apo aku nak makan dalam tu?
tapi if aku tak masuk, sapa nak jaga aku?
enche asben bukan reti jaga aku bila sakit..

adoi..
sakit balik dada gua..
asai malam jer sure aku rasa nak demam..
wuwuwuwu!
I WANT MY MUMMY (T_____T) 

Advertisements

22 thoughts on “::pneumonia::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s