::Bazaar Food Fair::

today gua kena turun padang..
tup tup pulak time aku sampai nih, the bazaar is juz around the corner..
but luckily i dont have a house yet!
and barang kontena tak sampai lagi..
maka mak selamat dari kena masak in high voltage!

perghh aku dengar time meeting akak-akak Perwakilan kena masak, sumpah kecut sat jantung..
adoi laa.. esok2 harus aa aku kena masak macam tu punyer banyak..
fuh fuh!

arini nyer Food Fair is for school charity tak salah aku..
buat kat Taipei American School..
so kami dari Malaysian missionn juai makanan Mesia laa..
juai satay, nasik lemak, karipap, popia and cucur udang..
siap juai teh tarik tuu…

tarikan adalah on the satay la, of coz..
tengok laa sapo yang ngipas nyer..

::sambil dikepit maid-maid Datin..hhehhe::

nasib laa enche asben nak turun padang tolong ngipas satay..
ekceli sebab nak tolong Haji Zakaria, opiser Visa yg kena bakar satay aritu jer..
kesian.. nasib gak enche asben turun tolong.. sebab patutnyer sorang lagi budak jantan tolong bakar satay..
tapi anak dia meragam pulak.. bini eh pulak sibuk menjuai kat gerai..
terpaksa dia bawak anak dia balik sebab nak tido..

aku lak sebab tak kena duty masak, maka gua kena handle bahagian logistik..
kena cari transport nak kutip satu-satu dari umah memasing..
then kena arrange pengangkutan balik jugak..

it was a struggle a bit aa sebab aku kan baru kat sini..
dah aa jalan segala kat sini, setengah driver tak reti baca in English ek..
u have to ask someone to write it in Chinese dulu..

tapi pusing-pusing, berjaya gak laa kutip 6 akak-akak tu sume..
sampai je, terus pegi ke station masing-masing..
aku on packaging nasi lemak..

::ayam goreng station::

yang mencekak pinggang ni bini bos aku, Datin Dona

the school was soo big!
banyak mission yang participated..
time aku gi merayau carik toilet kat mana, dan aa cuci mata skit…
ada macam-macam makanan weh..
leleh ayo liur jer aa kami nengok kannnn…
time gini aa wa rindu Algeria!

siap ada tempat budak-budak have fun..
seronot toi tengok kolam tu..
time ni dah la panas giler..
rasa macam nak terjun tiruk je dalam kolam depa nih..
 

overall, this is super new to me..
it was fun tho!

bila reramai macam ni, even penat melampau still it was fun..
seronot aa melayan akak-akak ni sume..
memacam ragam…

balik dari bazaar, terus mai mood nak blogging benda nih..
kang aku tangguh-tangguh, memang takde aaa jawabnyer sampai bila2..
enche asben terus je terbongkang ataih katil tak nguit2..
kesiann.. dari pagi sampai santak petang kena ngipas satay..

ok aa itu je citer takat nih..
gua nak layan nasik lomak dulu ek..
see ya soon!

Advertisements

8 thoughts on “::Bazaar Food Fair::

  1. Selamat hari Raya ^_^ vavvavaaa~~ meriahnya che sue..teringat masa zaman hari kantin dulu kat sekolah… :pbila dtg mood blogging satu benda tu, memang wajib lah terus type+pilih gambar. kalau dok postponed, memang malas la nak recall balik semua benda alah tu ;p

    Like

    • zaizaluvmeme kerja under kementerian luar negeri..jadi PA kt sini memang akan kena posting sampai pencen la tapi dont expect to be nice n easy aa negara2 dia anto kita nnt..redha je lar..

      Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s