::balik raya tak?::

balik raya tak tahun ni??”

haih kengkadang aku malas toi ngan soklan nih..
dah sah-sah aku kat aprika weh..
bley tak jangan tanya soklan gini kat aku..
if aku tak war warkan kat FB or tuit tu, meaning aku tak balik aa..
macamkan spoloh doploh kilometer jer kampung aku tu ngan aprika nih..
ingat murah tiket kapaltrobang tu?
takde spoloh ribu hinggit, ko usah mimpi nak balik ek..

hari ni aku tengok kengkawan lain sume sakan dah nak balik raya..
i wish you guys berhati-hati di jalan raya..
sila jangan ganti suasana raya mak pak korang ngan kesedihan menyambut jenazah pulak..
berhati-hati tu maksud aku bukan sekadar bawak cermat-cermat je ek..
hati-hati gak tengok cara pemanduan orang sekeliling..
kengkadang bila korang cermat, orang lain yang bawak mcm lembu giler yang buat korang tersasar sama..
always be alert ek!
gua doakan korang sume selamat sampai ke destinasi masing-masing..

for me, wat i do on my last day of the week/Ramadan?
sneak peak!

yap..
nice kan?
meja sampai tenggelam dahh tak nampak apa..
ni kalo cleaner aku tengok sure dia stress..
baruu je pagi tadi dia nyapu aku dah selerak balik!
hehehhehee…

its ok..
aku saja nak bizi kan diri..
ni pun aku wat pepelan.. sat-sat kang aku stop layan FB, layan blog..
then sambung balik..
aku takmo rasa macam makan gaji buta sangat..
mementang takde orang nak monitor kau..
kemain sakan ko goyang bontuit kat opis kann…
guilty shial…

hate it when my conscience speaks to me..!

ni aku nak amik kesempatan ni untuk ucapkan Selamat Hari Raya to you guys who read my blog..
tak kira di mana pun korang beraya tahun ni, whether its in Malaysia or all over the world, RAYA iz RAYA!
so have fun ok..
wishing all the best and have a wonderful Eidul Fitri…
lepas raya kita update balik blog ek..

chesue pun nak beraya gak weh even not that meriah like in Malaysia..
but it is still RAYA and that means CUTI PANJANG!
itu yang fenting tu…
hehehehhee….

lagipun its my last raya in Algeria… opss…!
k babai~!

Advertisements

12 thoughts on “::balik raya tak?::

  1. salam lebaran my bff..ko jgn risau, aku tlg mkn ketupat rendang, kuih raya suma tuk ko..paling aku suka kutip det raya on behalf ko tp msuk bank aku…muahahahahaha!!!

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s