::semangat raya?::

at the moment, there is none..
aku rasa mebi lepas start menggentel biskut raya nanti kot dia akan muncul..
and aku juga tak gamak lagi pasang radio mesia takat nih..
tah napa rasa macam tak redi lagi nak dengar lagu raya..
lagipun aku rasa lagu raya skang sume tah hapa bala mengarut..
wat sakit ati je dengar..
tak best langsung!!
pada aku lagu raya paling best tetap yang lama…
tak lapuk dek zaman…

ok arini orang gomen dah bley tersengih lebar sebab dah masuk bonus!
sure bizi server meibeng ari ni …
so korang dah hulur duit banje untuk raya ke makpak kat kampung?
dah pass skit ke bini buat beli biskut raya, langsir raya, baju raya anak2?

aku baru je pass 60% dari bonus aku ke mama..
bonus aku kali ni aku dah agih2 kan.. mama, as usual aa menjuarai ranking laa kan..
abah, aku kasi gak tapi skit je aa sebab dia dapat gak bonus as pesara..
selebihnyer untuk duit raya adik bradik and anak2 sedara..
for me? tinggai RM50 je.. langsai within one day, but still it put a smile on my face..
thinking that all my family tersenyum lebar bila baca sms aku kata duit raya masing-masing dah masuk..
even tak seberapa, the warm feeling inside, itu yang penting!
rasa macam Santa Claus lak, membawa keceriaan pada orang len..kekekekke!

nothing in return for me..takpe laa..
aku tak harap apa-apa… doa restu itu yang penting..
makin kita seronokkan ati makpak, makin murah rezeki kita, insyaallah..
ari Senin nanti gaji pun dah nak masuk…
lagipun aku tak dapat pun nak pakai duit gaji dalam bank Mesia kat sini if i want to…
and sejak mula duk sini, memang aku reserve that money for my family juz in case of emergency..
sebab kat sini aku takde cara nak TT kan duit elaun kerja obersi ke Mesia if ada apa-apa kecemasan family..
bank cap ayam la katakan!

so you guys..
its the end of the week for me..
ari minggu if aku rajin, aku update ler blog ek..
tapi rasanyer nak start enjin meng’cookies dah ni..
kengkawan benua aprika dah start tu..
harap gua bertabah nak menghadap bahang oven sengsorang di dapo..
enche asben?
jangan harap ler dia nk tolong menggentel biskut ngan aku..
takde dia nak berkecimpung dalam arena meng’cookies nih..
tapi kalo tengok masterchef, kemain dasyat mengkomen..
sume nampak senang, sume dia bley buat (–“)
dasat kan…

Advertisements

5 thoughts on “::semangat raya?::

  1. salam che sue,hehehe…nampak tweet che sue tang kasik mama che sue 60%. Terus terfikir, aku nak buat gak ke tak? tapi kalau kita dah top up brg2 masak, beli itu ini utk rumah, pastu bagi duit raya pun okay kan.btw, bagus gak bonus ni.rezeki org lain sbnrnya. ingtkan xde langsung. baru nak belanja berhemah guna gaji macam biasa.huahua.btw, selamat menyambut puasa kat Algeria.nanti update erk…

    Like

  2. dari sudut hati kecilkusalam darl..tak kisah rupa mana pun kita sumbang pd parents janji kita tak lupa..cik ecahkhennn~!pjotleehahaha mana bley..pjot dah anto batalion dabel-D dah nk tadah tangan, cukup aaa…susumanishehehe hope we all can get that title, insyaallah..

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s