::interesting dokumentary::

aku takde specific genre when it comes to movie..
sume aku layan..
tapi first adalah katun laa, hok magic-magic and full of fiction..
hehehe.. itu aa rahsia awet muda ek..
coz i dont like to think when im watching movie..
juz like to enjoy it..

then second, adalah horror!
yap aku memang 180degree terbalik kengkadang..
as if macam ada dua personality..
the sunny side up and a very dark ones..
tapi horror pilihan adalah citer antu yang difahami je…
wat i mean is, antu yang kenot bunuh orang directly.. so, antu seperti Freddy Krugger or Jason Friday the 13th segala macam antu psiko, adalah No-No!
antu, they can only scare people.. so sila jalankan tugas itu saja..
jangan nak kerat-kerat orang ke hapa.. memang gua tak suka!

tapi if mai mood, movie ala dokumentari pun aku layan..
macam semalam, aku layan satu dokumentari kat website online movie ni tajuk Whores’ Glory.. menariks gak..
tapi amat unrated aa and 18SX..
dia tunjuk life pelacur dari 3 negara berbeza, Thailand, Bangladesh and Mexico..

In Thailand, women wait for clients behind glass panes, staring at reflections of themselves. In Bangladesh, men go to a ghetto of love to satisfy their unfulfilled desires on indentured girls. And in Mexico, women pray to a female death to avoid facing their own reality. In worlds where the most intimate act has become a commodity, these women have physically and emotionally experienced everything that can happen between a man and a woman. For this they have always received money, but it has not made their lives rich in anything but stories.

Source here.

di Thailand tak dinafikan aa berlambak je umah ayam nih..
this particular dokumentari, dia fokus on one house called TheFishTank..
why fishtank?
look for yourself laa..

after punch card masuk keja, first they will go and set rambut n mekap dulu..
then the girls will sit in the ‘fishtank‘ and man will select them based on number tag depa..
bayar dekat cashier rega depa, then they can leave with d client…
buat la apa pun ko nak (for certain hours ek)

hok Thailand tu, ada aa part dia berborak ngan kawan dia tanya, client negara mana dia paling tak suka layan..
and she told her, MALAYSIA coz they are mostly mean! huwahuwahuwa.. glem sat rakyat mesia..
kemain korang ek..!
even kawan dia nak compare to African man (becoz of their gigantic dingdong and rough) pun, still dia kata dia paling tak suka Malaysian man..

part sedih aku tengok adalah wanita-wanita Bangladesh..
the place is their famous red district in Faridpur..

area tu macam satu bangunan beso with lots of small room inside..
this girls will bersidai depan pintu bilik or di lorong entrance untuk tarik pelanggan yang mai..
rega starting at 100takas (lebih kurang RM3+)
most of them are still young!
seperti tiada jalan keluar yang mampu depa pilih.. akhirnya terjebak and no turning back..
lagipun diaorang tatau nak pegi mana and all they know hanyalah dunia itu je..

these girls ada mummy tersendiri yang jaga.. most of the mummy adalah bekas pelacur gak yang dah expired and tak laku dah nak menjaja.. so depa tukar profession la..
tugas mummy adalah jaga makan minum ayam-ayam dia, pakaian, mekap sume la..

mula-mula proses bertawar harga dulu dengan client..
bila dah setuju, akan bawak ke bilik masing-masing.. before that, depa akan pi kasi duit client ke mummy dulu and asked for a condom..
abih bisnes, jantan blah.. and the girl will pick up a besen of water (used to cuci2 kot) under the bed fill with condom and throw it in the drain outside..

ada satu part ni dia tunjuk aa mummy ni baru beli pelacur baru.. so dia kasi tips aa cara layan client..
siap mention if client mintak BJ (sapa tau, tau aa ek), cakap yang molot ni adalah sacred Allah buat hanya untuk baca ayat suci sahaja.. ewah! sajak sungguh..
peh tu tatahan tu, tengah tunjuk scene kawasan red district, siap ado background azan lagik tengah berkumandang!

in Mexico pulak..
dia macam satu town called The Zone..
satu town tu adalah umah pelacuran.. dia macam town koboi tu..
nak masuk town ni kena bayo dulu ek kat entrance..
itu bayaran nak masuk je tau.. blom rega ayam..
the customers will cruise in their car along the bumpy road full with holes (haah ADUN kawasan tak pasang jalan tar lagi), sambil tengok pilihan ayam yang tengah tercatuk depan pintu bilik masing-masing..

ada berkenan, benti untuk tawar harga..
harga start from 100peso (RM23+) tapi ada cas-cas tambahan ek contoh untuk extra position tambah 50peso.. untuk BJ lain lak rega.. bla bla bla..
ko abih tak abih, tamat je time dia kasi.. dia akan stop!
pandai dia marketing.. macam serbis postpaid mesia pulak dia wat..
gula-gulakan customer ngan rega rendah.. tapi blakang-blakang manyak pulak cas tersembunyi dia tabuh dalam bill..

of all the stories nih, aku rasa lebih kesian ke Bangladesh girls..
dihimpit kemiskinan and no option available, what can they do.. where can they go..
dengan pandangan masyarakat towards them, a whore will always be a whore and treated like one..
pada depa, hidup mati mereka adalah di situ je ..
yang Thailand and Mexico ni pulak aku tengok most of them chose to be what they are now..
pada aku depa bley je kuar dari kepompong tu and negara pun bukan cikai mana, maju gak..
ada lots of options to choose instead of that..

hmm..
lepas tengok tu, terus rasa berdosa nyerrr mata betaa..
sebab ada part dia tunjuk ayam tu melayan client!
terus gua cari something suci murni untuk mencuci bijik mata balik..

yap, another documentary and this time its about BABIES!
that part, esok aku story ek..
penat pulak tangan nak taip #alasan…
hehehhehe!

-the end-

Advertisements

9 thoughts on “::interesting dokumentary::

  1. Kat Amsterdam plak mek… hayam-hayam dia bersidai balik kaca.. haa.. tengok free of charge je laa.. ada muda bergetah, ada yang terlalu muda macam tak cukup umur nak layan pelanggan malah yang tua kerepot tak lalu nak tengok pun ada.Pilih-pilih…. cuma hok jual montot je aku tak pernah nampak lagek…

    Like

  2. tgk cita kartun, full of fiction, magik (done!baru je tgk semalam cita BRAVE)tgk cita horror hantu hantu takutkan org (pon done!mmg peminat tegar ni nak2 ju on)tips utk aweks muda katanya tapi tak aweks mudesss pong! hahahhahaha

    Like

  3. some people do have choices but some don’t… tapi aku rasa ramai manusia yg lebih merela drpd terpaksa… mcm ko kata kat Bangladesh tu lah…banyak dokumentari yg aku tgk ramai kat sana hidup mmg susah…kadang2 famili yg jual ko kat rumah pelacuran… Komen laki Mesia tu yg x boleh blah…hahaha!!..tapi ada betul..yg melanggan pelacur ni mmg x akan respek deme…sbb pemikiran dah mmg gitu…tak kiralah pelacur ke x…asalkan ko rela bagi body mmg deme xkan respek…ramai yg aku tau perangai mcm tu….heheehe!!!…

    Like

  4. peejni kira kasi spoiler abih nih..hehehe..annie han yeon rinnk hok men vontot, takyah jauh2 kat KL tu berlambak..cecantik rupa Amelina pun aku penah nmpk kat lorong aji taib tu..eh?cane aku tau ni??hahahah!zaizaluvmehahaha..ati pun kena katun gak kalo nk awets mudo..khatamkan spongebob squarepants ek..kekucingkatztu aa options sentiasa ada tapi for poor country like Bangladesh, reli aku tetiba rasa ‘what if i was born there? kemana aku nk pegi?’ fuhh reli syukur jadi org mesia..even melarat, ado je Bersamamu TV3..hehehe

    Like

  5. sian depa, rela or tak on 2nd tot da fated camno, mmg la bole choose tp ntoh le, alhamdulillah kita semua x gitu, malaysian man, bikin malu saja, ngok aaa depa ni, len x nk buat perangai brutal ckp a dr negara x de nama kan

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s