::what i do everyday::

my bos udah balik Mesia 17 Jun aritu to receive his watikah from Agung untuk post barunyer as Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di Islamabad..
so now im boss-less until further notice..
boring giler!
when u have no boss to ‘boss’ you around, meleweh rasa perahsaan nk pi keja tu..
malas giler!

im trying very hard to self-motivate and displinkan diri to find something to do..
takmo aa makan gaji buta hadap komputer men FB sampai ke petang kan (even the idea is quite tempting!).. 
rasa tak berkat gaji aku karang.. dah aa aku hulur ke mak duit tu..
so here i am, doing THIS!

yap!
tulis filing sheet of every freaking files there is in the Embassy!
hamaigad.. what am i getting masef into?

oredi 4 years kat sini, aku tak penah buat not even one.. so kira aa betapa banyak nyerrrrrr nak tulis!
haiyoo…
luruh segala bahu weh..
aku tak buat sebab PA before me tak penah buat..
dia jangankan tulis tu, filing punnnn dia tak buat!

so im soo bizi keeping up with the filing since tahun-tahun dulu punyer, aku takde masa nak start on the filing sheet..
and bila bos ada, keja of coz laa tak penah surut kan..
aku takley nk fokus on that..
aku juz make sure all the documents are filed accordingly..
tulis-tulis terpaksa ditangguhkan..

giler penat nak tulis satu-satu weh..
u have no idea betapa tulisan aku skitt je lagi nak tukar ke tulisan doktor dah tu..
segala cakaran ayam ke, cakaran rimau ke..sume jenis cakaran dah aku kuarkan..
aku pasti PA lepas ni tak reti nak baca..
ko hagak2 je laa dik weh.. penat hakak ko ni buat..

at the moment, sume fail sulit abih dah aku tulis filing sheet dia tu..
buat pepelan.. kemain kedek-kedek aku buat ni..
lega bila dah abih sume..
lepas ni nak kena fokus ke fail terhad pulak..

ekceli aku start jadi rajin nak update my filing system ni bukan pe..
bila kengkawan aku serata Aprika kena audit, kecut sat perot aku..
even aku tau im going soon, tapi saja je start updating everything..
i need to do something to kill the time!
bosannn weh..

hmm ok laa..
kita stop dulu..
perot kekenyangan ni, mata pun jadi berat…
nak lepak sofa aa pulak..

p/s- so how’s my NEW blog u guys? hehehhee… im planning to do tutorial next on how to change the font.. err tunggu aku rajin ek? lalalllaaaa~

Advertisements

8 thoughts on “::what i do everyday::

  1. kak langheehe salute aa kat kak lang sb buat dr mula..orang men shortcut banyak ni kak lang..hehehe! mana hok lama, duduk laa kau dalam lemari, maleih acik nk buat!

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s