::yeah rite *rolling eyes*

tadi settle dah farewell party untuk enche bos aku..
buat kat opis time lunch..
that story i will tell ya after all the pictures been resized n edited by my asben ek..

so makanan adalah selambak tadi..
makan sampai ketat perot..
balik umah, sengal segala otot.. tau je aa budak gemok ni sesekali kena kerah tenaga memang macam nih..
since malam tadi bersilat kat dapor preparing the food and all..
sambung pagi tadi berjam-jam aku berkuntau sorang-sorang kat dapo..

becoz of that, aku bajet enche asben adalah kekenyangan la and aku bley ngelat malam takyah masak!
*hehehhehe*


Me: B, tadi dah makan kan, so Sayang takyah masak la ek..
B: Tadi B makan secipot je..

ewah.. hint apakah ini?
tapi reli aku penat giler so aku terlelap dalam bilik buat keras je.. hehehe!
tapi telinga aku pasang gak.. dengo enche asben tabur beras dalam periuk nak masak nasik..
dalam pikiran aku, ‘oh dia nk buat sendri aa kot nasi goreng’...
hmm..

puas short-nap, bangkit and terus ke depan.. tengok enche asben depan laptop as owez..


Me: Sakit badan Sayang segala<–hint
B: *senyap*
Me: Tak larat la nak masak..takyah masak la ek..
B: Tu B masak nasik gak tu.. wat nasi goreng je la..
Me: B masak?
B: eh Sayang la masak *sesengih*
Me: aik? tu beli perencah nasi goreng instant berkoyan2, Sayang gak kena?

haah.. that is my asben ek..
kalo aku takde, buley je dia buat ekceli..
and nasi goreng dia adalah ohsem weh..
ada bini, terus OKU tetiba..
manja sungguh laaa…

nasib aaa acik sayang wehh…
tak sampai ati aku nak wat kering ati..
even urat segala menjerit-jerit ni, gagah jugak aku heret badan pi dapo masak..
ini aa dia bila dah jadi isteri..
kehendak suami adalah keutamaan..

last-last tak jadi aku wat nasi goreng pun..
aku offer nak buat ayam paprik tapi sila tolong reload sos cili & tomato aku dalam botol dulu sebab stok sos-sos aku jenis refill dalam peket-peket.. aku memang malas toi nk refill bila abih..
laju enche asben cakap OK and terus ke dapo no question ask!
hahahah..

orang-orang keliling aku memang MANJA-MANJA belaka kan..
(>__<)

Advertisements

6 thoughts on “::yeah rite *rolling eyes*

  1. Kalau kadang baru berkawan pun, kalau ada yg teringin nak makan or ckap cm nak makan pun kita sudi tolong buatkan, inikan pula suami suda.. lagi la kena buat eh dak.. kata cayam bucuk bucuk bucuk

    Like

  2. sakura79hhahha cayam ucuk2 la sangatt..kekeke!pjotleeharus sedau diri sentiasa supaya xde nk tambah2 nasi lepas nih..hahah!kekucingkatzsengaja tu dia masak nasi siap2..perangkap ok! dia tau aku jenis never say NO..

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s