::terror in the nite::

tengah malam tadi it was the scariest day ever since enche asben tinggai aku sengsorang kat umah transit nih..
and you guys know aku adalah pentakut tegar benda tu..
reli2 takut tahap phobia bukan men2 ok!!

it started when im planning to go early to bed.. sebab 2-3 ari ni aku asik takley tido and ended up tido kui 2-3pagi.. esok pi kerja dah weng, light-headed and rasa nak pitam..
so gua masuk aa bilik..baru masuk pintu then suddenly something caught my eyes..
dia pantas! aku dapat tangkap sekilas je dari ekor mata..

the movement came from tempat sidai tuala bebetui tepi pintu tu..
kat situ aku sidai suar kerja segala gak.. iyer aa kan, ini bukan umah aku so mana ada lemari kosong nak boh baju-baju aku..
and suar aku adalah itam.. tapi reli aku nampak something move on my suar keja tu!
HAMAIGAD!
HAMAIGAD!
pleaseee dont let it be THAT THING..

::tmpt kejadian mula2 penuh nih, aku dah ‘kail’ sume::

saspen giler gua..
terus masuk dapo cari penyapu ke hapa ke..
TAK DEEE! mak dah separuh cuak dah..
carik spray apa pun takde.. aaaaargghh!
then jumpa penyapu ala berus lantai tu..

::my weapon of the day::

ahhh jadi laa..
tapi tu aa penyapu ni tak deadly langsung pada aku..
gua nak penyapu lidi!!
isk! isk! tawakal…
terus aku mulakan operasi menjolok pakaian kat tempat sidai tu sambil keketuk kasi jatuh apa-apa yang patut.. sambil berdiri atas katil ek!
yang mana dan aku kail, aku lambak atas katil..
reli aku tak brani nak jejak lantai langsung time tu..

::dont judge me!::

then suddenly THAT THING jatuh ke lantai and lari susup sasap!
HAMAIGAD!
HAMAIGAD!
part ni aku dah start nages dah..
camne ni? camne ni?? APA nak buat ni??
benda tu lari terus ke blakang beg baju aku..

ahhh tambah cuak aku..
what if dia masuk dalam beg aku lak??
aaaaaaa!!

time ni aku dah berpeluh-peluh, tambah gigil kepala lutut segala dah..
nages toksah cakap laa..
aku dah rasa nak givap lari tido opis je time tu..
or panggil pak gad kat opis tolong aku..
tapi rasa macam ngada-ngada nyer kauuuu chesue!
lipas je pun..
tak pasai menjadi bahan cerita aku kat mission nih 7-keturunan..

er? tapi..tapi (–“)
adoiii…
serba salah toi..!

aku takkan tenang selagi tak nampak benda tu dah mati or buang ke luar umah..
reli aku tak ley tido satgi..
so nak taknak, mak terpaksa berjuang jugak aa malam nih!

gua keketuk beg tu kasi dia kuar..
tapi bila dia kuar, aku lak meloncat-loncat jerit..
nages makin kuat!
aaaa.. tak sukaaaaaaaa!

(hish aku citer ni pun dah remang2 bulu roma aku balik)

tapi aku TERpaksa gak nih.. no choice sangat2..
so bila dia kuar again, i started to smack it as hard as i can..
tapi apa la sangat penyapu bongok ni lembut beno!
demyu! demit WHY WONT U DIE!?!

kemain payah nak aim on the hard side ke benda tu..
aku rasa aku lebih menghentak lantai dari menghentak benda tu..
skit lagi nak retak laa lantai aku kerjakan..
kalo ada jiran bawah ni, sure dia naik maki aku sebab memekak tetengah malam..
last-last kena gak bantai tepat ke benda tu..
perghh geli nyer tapak tangan akuu time tu, toksah cakap laa..
even aku tak hempuk pakai tangan secara direct, but still segala otot aku terasa-rasa geli geleman dia macam shot karen kat batang penyapu tu!
benda tu dah lalok kena hentak tapi stil takmo mampus!
demyu!
dok menggeletik kaki terkangkang ke atas.. aaa geli!!!!

terus aku sapu lelaju, bukak pintu depan.. sapu ke luar..
tutup pintu cecepat, kunci..!
tapi tak jauh aa pulak dia tercampak tadi..
sebab aku panik terlebih so tak kuat kederat nak tolak jejauh..
bebetui tepi pintu umah je dia pi..
bahbi nyer.. otak aku dah cuak ni..
camne nk kuar pi keja sok ni??
alalalalaa~!

fuh LEGA….
terus duduk kat sofa hall, nages kuat2!
still gigil..
terus rasa sedih nyerr duk sorang gini takde sapa nak rescue..
rasa alone sangat-sangat..
rasa marah pun ada sebab kena tinggai sorang gini..

dah puas nages, gua blur dah ni..
rasa phobia nak masuk bilik..
what if dia ada geng nanti mai kaco aku lagi?
what if? what if??
aaaaaa!

aku syak benda tu mai dari lemari stor barang makanan opiser aku ni aa..
dah aa lemari tu takley nak tutup rapat..
apa nak buat ni?
then ternampak ada kosi plastik dalam bilik ayo..
jaadi la..

janji ati aku tenang skit..
duduk lak ko kat situ wahai enche kerusi sampai enche asben gua jemput aku balik..

dan hasilnyer.. sepanjang malam gua tido with lights on..
memang tak tido laa jawabnyer.. ate mentol bebetui ataih pala..
nak tido selubung muka, lemas aa pulak.. dah aa panas takde ekon or kipas dalam bilik nih..hoh!

makanyer, esok pagi migrain sebab tak cukup tido!
terus sms opiser aku cakap masuk lewat sikit..
telan panadol.. sambung tido!
tengah hari baru masuk opis..

and here i am now..
tengah merangka perancangan..
untuk pi ke kedai carik RIDSECT!
penting nihhh!

yeay..we never know rite..
at least this time im ready bebeh!

Advertisements

5 thoughts on “::terror in the nite::

  1. beb aku paham rs fobia ko tu…even benda tu kocik je…. bukan geli ni fobia..psstt..aku fobia badut (arghhh meremang dh niii!!) aku penah melalak dkt dpn org rmi kt universal studio dl sbb badut celaka (yg joker batman tu… ahhh aku dh kerut2 muka ni) dok mai sengih2 kt aku…babilah!!!

    Like

  2. buyuiazlianakan ini fobia bukan main2..tapi org dok kata ala benda kecik tet gitu pijak sekali dah mati..meh ko jadi aku, tgk camne takut dia.. ko takut badut? ada weh fobia ini..bukan main2 tu..pjotleekan..aku rasa aku takut benda ni lagi dri antu setan segala..debar2 rasa even sebut nama dia..

    Like

  3. pnstoberiTERpaksa weh sb selagi aku tak tgk sendri dia dicampak kuar..aku tak tenang..tapi nk campak dia, kena matikan dulu..eee geli lak sebut ni!nasib aa superhero dh otw balik nih..isk! isk!

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s