::piggy run::

hari ni gua kena bukak tingkap sendri..
sebab cleaner opis cuti lak arini..
suspen gak ekceli.. heheh sapa yang tau citer, tau aa pasaipa aku takuit nak bukak tingkap sendiri..
hehhehe!

before bukak, gua keketuk tingkap tu dulu untuk ‘mengejutkan’ any kejutan if ado..
then baru bukak..
bila dah bukak tu terus ternampak seberang jalan nun..

aik? sejak bila pulak ado kedai sayur tu..
kat sini memang magik skit.. kedai bley tukar-tukar jenis perniagaan dia tetiba..
before this kedai daging tak salah aku..
tup-tup dah juai sayur la pulok..
tapi bagus pun ko bukak kat situ senang keja aku lepas ni if nak beli sayur bagai..

owh kedai tayar tu memang dah lama kat situ..
kat sini if hal keta dia tak centralize everything ek..
memang jenuh skit..
nak baiki itu ini ko memang kena sabooo bebanyak skit..

so kat kedai tayar, as usual aa juai tayar aa.. and kat sini aa if ko nak pam tayar ek..
bukan di stesen minyak like in our country..
and sini juai tayar semata ek.. pemasangan im not sure buley ke wat kat situ idak..
tapi part nak wat alignment memang ko kena carik tempat lain..

ok next story adalah blakang kedai tu ek.. nampak bebukit tu kan..
ari kamis lepas tengah-tengah wat keja dengar riuh-riuh kat situ..
being bizibodi-me, gua jenguk la ke tingkap..

::piggy run::

rupanyer depa tengah meligan 2 ekor babi dengan batu!
mencicit-cicit babi tu lari..
kesian pulak aku tengok bila depa kena beduk ngan batu dek bebudak Algeria..
tapi heran gak aku.. mana mai pulak babi-babi ni?
sini area town.. atas bukit tu kawasan perumahan flat…
blakang flat pulak highway..
sapo pulak seludup bela babi kat Algeria nih..?

kat Algeria ni daging babi memang takde ek..
tak bley masuk pun..
tu aku heran tu bila nampak babi tetengah town pulak tu..
ke babi terlepas dari zoo ke hapa?

tapi kengkawan aku kat Aprika Selatan kata dah biasa nampak babi bersiar-siar merata tempat..
heheheh..
tapi kat sini adalah pelik ek.. sebab negara 99% Islam kan..
harus aa tak biasa pemandangan babi bercanda dicelah2 pokok kan..

tatau aa aku apa nasib babi-babi tu..
mebi menjadi lauk kat orang Vietnam or Cina kot..
mebi..
gua tatau laa..
malas aih aku nak amik tau hai depa..
janji jangan demeh kejo aku time nk kuar pi kedai dah aa..
huru hara gua lari karang.. dah aa kaki katik!

Advertisements

2 thoughts on “::piggy run::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s