::4 days of loneliness::

terpandang calendar and counted the days..
haih.. baru pat ari? apsai aku rasa macam dah lama ni?
*sigh*

my everyday routine without my other-haf adalah pegi keja balik keja, duk depan tv layan Nickelodean, Cartoon Network dan Disney Channel..
sambil makan non-stop..
with limited things to cook i kept getting hungry quite easily and this is really annoying ok..
asik-asik aku nak mengunyah..
dah aa babat perot makin tebal.. demyu Mr. Tummy why do you have to be that big!

and the house felt soo empty..
aku kadang-kadang rimas pulak takde sapa nak berbalas cakap ngan aku…
when this goes on, otak and imaginasi aku suka plays trick on me..
suka merapu-rapu pikir.. easily tersaspen with anything moves, even gerakan my own shadow pun kengkadang buat aku terkejut!
cipan toi..

nope.. aku bukan takut antu ke hapa.. that one oso kept harrassing my mind tapi aku rasa aku bley handle lagi that imaginasi but my major horror adalah LIPAS!
what if tersesat seko kat dalam umah ni?
camne aku nak hadap sorang-sorang?
who could save me? takkan nak lari ke opis mintak security guard halaukan?
(kebarangkalian adalah beso, aku buat macam tu if terdesak!)
aaaaa tak sukaaa!

reli weh, mata aku keep on melilau sana sini dalam umah ni..
i owez dalam berjaga-jaga mode..
sebab this is not my house.. i dont know its cracks and holes in this house..
if umah aku sendri aku dah tau possibility kewujudan lipas adalah zero..
except this one time seko tersesat masuk dari luar and menyelit masuk kut celah pintu and lepak ataih rak kasut kerja aku!!
since that, enche asben dah take precaution, dia seal lubang bawah pintu tu ngan span..
other than that, memang perfectly safe for people like me..

owh dan umah ni bising sungguh laa!
stress aku on my first nite here.. bunyi air lalu kot paip kemain kuat weh..tiap kali orang atas pasang air or flush the toilet ke hapa, bunyi air lalu thru the pipes amat kuat!
toss and turning all nite, esok mangkit macam zombie dah rupa..
every hour aku terjaga tengah-tengah malam..
pegi keja, blur-blur ayam..
ada one time tu, aku tertido depan PC time tengah buat keja..
giler penat sungguh rasa bila i cant get a good nite sleep..

jauhnyer laa 22hb nih..
i cant wait to go back to my own bed!
my sweet-sweet soft bed..

tapi ni kedengaran operation my MIL kena tangguh until next week..
spital sungai buluh tu hanya akan buat operation tiap Rabu je so mebi Rabu depan aa kot insyaallah..
katanyer stok kornea takde pulok..
ceh aritu kata dah ado! memain pulak budak doktot nih!

and enche asben mebi akan postpone his ticket oso..
(–“)
haih.. i cant say anything.. deep down i want him to come back to me as quickly as possible..
tapi takley aa jadi selfish.. if it was me in his shoe, harus aku melekat gak kat mak aku..
nak ada disisi all the way thru the operation..
selagi tak tengok mak bebetui ok, memang takkan tenang ati nak tinggaikan..
yes i understand that feeling.. so im giving him full support to postpone his ticket..
stay as long as u want there B.. Sayang ok kat sini..
i’ll be fine.. stok megi still banyak..
heheheheh~

Advertisements

2 thoughts on “::4 days of loneliness::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s