:: i iz sad ::

not in a good rite now.. mandom je rasa..
esok acik dah nak kena tinggai ngan enche asben for 10-whole days!
uhuk! uhuks!

rite now enche asben tengah mengemas beg nak balik mesia esok..
huwarrgghh~!
since kawen until now, aku rasa tak pernah jauh-jauh ngan dia selama nih..
tetiba cuak..tetiba suspen!
dah aa kena tinggai kat negara orang..
by masef lak tu..!

for the next 10-day ni aku akan merempat kat umah opiser aku..
kebetulan opiser aku ni balik bersalin kat mesia so enche asben mintak nak tumpangkan aku kat umah tu sementara waktu sebab umah dia paling dekat ngan opis..
bebetui hadap opis so senang aku bley jalan kaki je gi keja..
aku kan bangang tak bani nak drive keta belah kiri..
so mendapat aa kan.. kena merempat-rempat gini.. isk! isk!

tadi dah pegi anto segala bahana baju keja and benda keperluan aku kat umah opiser aku..
siap bawak daging and ayam and cili blend lagi weh.. hahaha macam laa aku rajin sangat nak masak nih bila duk sengsorang..
aku harap aku akan kurus bila enche asben takde nak teman makan..
tinggi angan-angan kau chesue!

owh aku lupa nak cakap, enche asben balik mesia sengsorang bukan sebab merajuk gaduh ngan aku ek..
sila jangan jadi makcik speku ek..
mak mertua aku sakit laa beb.. mata ada infection so nak kena bedah ganti kornea..
aku takley ikut sebab bos balik mesia cuti, EO aku kena gi Tunisia ado menteri MOF nak mai melawat and KC aku lak dah lama balik mesia tunggu nak branak..
memang takde sapa nak jaga opis.. mak terpaksa y’ols!
demi tugas..
SAYA YANG MENURUT PERINTAH sangat..
isk! isk!

ekceli adik bradik enche asben kemain sorok takmo kabo ke kami..
takmo kitaorang susah ati and nanti kami terkinja-kinja nak balik pula (which is true)..
berkat aura bini anak inspektor pencen, enche asben berjaya trace mak dia..
tup-tup rupanyer dah lebih 10 hari duk wad!
huhuhu… terus cuak aa enche asben kan.. even dia tak tunjuk, aku tau dia susah ati..
mak tu beb!

terbalik sungguh laa family in-law aku ngan family aku..
family dia kemain sorok benda-benda gini sebab takmo kami yang jauh ni susah ati bagai-bagai..
family aku lak, kemain aa jujur.. segala benda nak citer even ati aku last-last nanti akan gelodak macam nak terjun bangunan dah rasa..
dah aa jujur.. jujur dikala pukul 3-4pagi kadang-kadang tu!
sangat tidak lawak hokey!
ko bayang aa baca SMS kata anak sedara ko masuk wad gitu gini demam tak kebah-kebah, nak kena amik darah la bla bla bla di kala kui 3pagi.. terus spotlight mata aku lepas tu.. dada dedau-dedau!
fuhh… feeling dia, i tell u amat mendebarkan hokey..

hmm..
ok laa aku nak pi perati enche asben packing beg laa..
sedih ni weh…sedihh!~

“chesue kembali bujeng”

Advertisements

6 thoughts on “:: i iz sad ::

  1. Salam Sue,Tak mengapa, suami tercinta pulang utk jengok ibu nye. Iringilah doa supaya ibu mertua selamat menjalani pembedahan dan suami selamat kembali ke pangkuan cik sue in no time. InshaAllah..mentara tuh kurus2kan badan..hahahahahaha

    Like

  2. semoga mak mentua ko cepat sembuh..Aku pun tak penah duk jejauh ngan asben aku lelama. tu hari dia ikut bos gi kelantan. satu malam je.. tp aku nyer tak boleh tido tu.. huii.. gilersss…

    Like

  3. aku doakan mak mentua ko selamat semuanya ok…ko ape kata ko diet nnt asben ko balik leh la ckp “wow kuruihnya….”. hehehehe!wei umah opiser ko tu kosong la ke cmne ade org ke ape? confuse den

    Like

  4. marina monroesalam anty..tu aa mmg redha juz sedih a bit sb tak dpt turun padang jaga sekali..pnstoberimaceh dear..tu semalam tetiba rasa luas giler bilik..buyuiazlianamaceh darl..umah opiser aku kosong aa laki dia ikut balik sekali teman dia nk bersalin..

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s