::gegaran::

5.0 magnitude earthquake strikes west Algeria April 25, 2012 



ALGIERS: A 5.0-magnitude earthquake struck western Algeria’s Chlef region on Wednesday, but did not cause any injuries or infrastructure damage, the Center of Astronomy, Astrophysics and Geophysics Research said. 
Tremors were felt up to 200 kilometers (120 miles) away in the capital Algiers, as well as in the neighboring region of Ain Defla. The epicenter of the quake, which struck at 0318 GMT, was eight kilometers to the east of the town of Beni Haoua. 
Five thousand people perished in a 7.1-magnitude earthquake that struck Chlef on October 10, 1980.

ada gegaran pagi tadi rupanyer..
ni kemain aa enche asben cari artikel kat google, nak meyakinkan aku pagi tadi memang ada earthquake..
kui 4 pagi gitu dia kejut aku cakap katil kitaorg bergegar..
meja solek aku berdentum-dentum..
lampu chandelier bergoyang2..
tapi bila aku mangkit, takde rasa dah..
hmmph!

terus aku mangkit pi toilet and sambung tido balik..
ngeh ngeh ngeh!

esok pi keja tanya sana sini, eh eh memang iyer ada gegaran.. tapi most of my staff pun tido mati!
hahahha!

as for me, aku rasa sebabkan diri ini seperti tilam ‘dunlop’ harus aa mak tak rasa any gegaran kheenn…
lelemak tepu dah absorb gegaran! haha..ha..aaa? ptbhhh~!
ate budak kering gua biasa aa.. takde lemak..!
harus aa dia rasa dulu..
heeehhe…

tapi tu aa dia ni if gegar pepelik dia pikir HANTU je dulu..
ingat antu ke hapa gegar katil! ceh!
n believe me or not.. at FB enche asben said this…

haah..
dia nak cabut lari dulu ek…
hamboi..hamboiii….
ko bayo mahai-mahai hantaran bini ko, nak ditinggai-tinggai pulak?
and bila aku soh pikui lengkali..

“B:  tak boleh pikui, boh je atas troli :-)”

yes! with a smiley face ek!
hamboi…  anda sungguh romantik enche asben, cant say more to that..
huhu..berserah je aa aku esok-esok if aku tido mati lagi, sedau-sedau enche asben tengah tolak aku ngan troli if ado earthquake lagik..

Advertisements

4 thoughts on “::gegaran::

  1. ko igt x dulu masa tsunami kt mesia tu?thn 2004 x silap.mak pak aku g kenduri kt tempat kejadia, nampak ombak besau lari bertempiaran la semua org ni, SEKALI DEPA TINGGAI JE ADIK AKU..kahkahkahhhhhhhhh… mak pak ok tinggalkan anak panik punya pasal.spi ke la ni jd bahan lawak aku…hahaha!

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s