::tangga sampah::

*burp!!*

ok im bek..
sementara aku sorang-sorang kat opis ni, mari aa kita bermaharajalela puas-puas ek..
esok aku dah kena jadi pak pacak jaga laptop bos aku kena buat presentation kt Kementerian ICT..

tadi kuar pi beli kebab..
tengah jalan nak balik tu, kena mendaki everest tangga nan tinggi..
tengok kiri kanan, blakang takde orang..
cecepat kuarkan BB snap gambo!

cantik?
cukup horror tak? hhahhaha…
ini aa tangga 3-level yang aku kena daki tiap kali balik dari kedai abe kebab..
kalo ari ujan, tetengah tu sure berlopak ok!
terloncat-loncat aa aku men teng-teng kat situ..
dah aa kaki katik kan..harus aa kasut basah lastnyer..
hoh!

ni nampak je tak tinggi, sebab aku dah separuh jalan naik dah ni..
mengah gak aa budak gemuk ni nak daki…
dah aa jalan nak balik opis aku adalah steep..
humang aih… takde eskelator ke yop??
fenat…

apa yang aku nak tunjukkan adalah tepi tu..
kemain lebat taman astakona depa ternak.. dah tersentil-sentil ke tangga dah tu..
tadi aku siap kena ngelak dia pulak time berselisih ngan orang nk naik-turun..
ni esok-esok, tangga pun tak nampak dah gamaknyer..

dah aa merimbun..
jadi tempat orang buang sampah pulak tu!
aku rasa kalo buang mayat pun tak nampak dah ni..

heran aku kengkadang..
tempat aku keja ni kira high rank place aa..
kitaorg selalu gelar Sidi Yahia ni “Bangsar”
tapi rupa macam ni…
tah mana aa etika orang Islam when it comes to cleanliness..
sungguh aku tak paham..

ni belum tepi tangga turun sebelah kedai abe kebab..
pun tempat depa buang sampah!

rupa cantik ensem.. pakai kemain semat..
tapi tak reti nak buang sampah dalam tong sampah!
fail ok..
FAIL!

Advertisements

7 thoughts on “::tangga sampah::

  1. orglainygbuatbley maap lagi pasai kita tau depa non-muslim, kebersihan tak penting, tak diterap dlm agama depa kot (wallahualam), ni negara 99% muslim ek..so apakah alasan ni? sekian dari ostazah pilihan *sambil betuikan selendang*

    Like

  2. nahhh…. rupe mcm ni la aku nk tgk kalau tunjuk psl negara luar…selalu tu gambar kemain lawaaaa je sampai kit rasa negara sendr hazab ya amat….. moralnya, negara luar tu idaklah cantik mana ye.. nampak mcm sunyi je kt situ…hati- hati k?

    Like

  3. buyuiazlianayeah..the truth is out there~amacam? ada feeling mcm x-file tak?cik ecahahh ko ngn kawan aku kt fb samo je dok sebut ulau..dedau pulak ati aku nk lalu situ lepas nih..

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s