::red-headed wuhmen::

aritu berjaya capai sekotak kaler rambut cap Swarzkoff kat Tabac..
paksa enche asben bayo!
hehehe even dia bebel-bebel gak sebab aku pilih kaler cenggitu..
meriah sangat kaler kat kotak tu.. terus dia takut esok rambut bini rupa Rihanna~!

::Rihanna red hair::

haih, idak aa jadi terang macam kat gambo tu..
trust me!
rambut asian takkan jadi sehebat gambo kat kotak…
unless ko bleach dulu kaler rambut ko..
then baru akan jadi macam Rihanna..
err…? i mean RAMBUT Rihanna je aa.. ko pejadah nk jadi macam Rihanna!
dah cukup retis ke?

::after 2 kali basuh nih::

ari Jumaat, lepas masak lunch siap-siap..
maka aku jalankan projek peng’kaleran dengan jayanyer..
siap bogel-bogel depan cermin..takut kena ke baju kang, satu keja nak sental pulak nanti..

after 45 minit, and wallah!
kan aku cakap dah.. takkan terang macam kat kotak..
tapi yang penting, uban mak dah kaver ek!
hehehehe…

tapi kaler merah ekceli the quickest colour to fade..
dia akan jadi makin malap after this..
and that is why, each time i will choose the brightest red ever from the rack..
sebab aku tau, dia takkan lama nyer terang..
lama-lama nanti dia jadi perang biasa je..

owh for those yang rajin kaler rambut, jangan lupa follow-up ngan treatment afterwards ek..
for me, aku memang obses ngan serum rambut and hair mask..
ive tried memacam from Pantene to Loreal and Swarzkoff..
kebetulan kat sini produk-produk ni tak semahal mana..
memang syiok aa melaram kan..

right now, im using shampoo Swarzkoff and conditioner TRESemme..

haah aku pakai sume produk tak sama ek.. shampoo brand lain, conditioner lain, hair mask lain…hehehe..!
variety and i like it..
and there’s no wrong in it..

ekceli shampoo TRESemme tu aku beli kat Watson mesia.. shampoo dah abih tinggai conditioner je, so aku up aa ngan shampoo Swarzkoff sebab sini tak jumpa brand nih.. no problem pun..
kombo yang menarik je!
i juz loveeee conditioner TRESemme tu weh..hok biru ni, Smooth & Silky..
super soft ok! rambut ko reli2 berbuai-buai lembut macam silk..
hair orgasma!
hahahah…

owh aku selalu je tukar-tukar shampoo jugak ek..
its ok jangan risau, takde efek pun..
takde pun rambut gugur ke hapa..
aku ni sebab ado penyakit kulit so im a bit sensitive on the scalp..
masih tercari-cari brand yang seswai..
at the moment, aku seswai pakai brand Swarzkoff je so im sticking to that..

aku lepas je mandi, akan towel-dry rambut..
then terus apply serum..
for me, anything will do janji serum..
and tak buat pala ko cepat berminyak and itchy after that!

aku suka beli anti-frizz sebab rambut aku ni kadang degil.. suka jegang-jegang!
disebabkan aku dah tak buat rebonding, dia takmo stay sangat kengkadang tu..
dilema orang rambut lurus ek..
ingat kitaorg takde dilema ke even rambut lurus mcm highway?
hahahaha..

hmm citer pasai treatment rambut ni..
next time aa aku citer lagi ek..
nak lunch sat..lapo pepalih nih!

tak reti aku nk buat ending..
babai je la ek..
*lambai ratu*

Advertisements

2 thoughts on “::red-headed wuhmen::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s