::main cekgu-cekgu::

tiap kali kena taip draft report bos aku kasi, sure aku akan feeling cekgu-cekgu..

hah ko ado brani buat gini?
silambam je bolat tulisan bos ko.. then kasi kat dia balik soh ‘correct’ kan balik..
kah kah kah!

mementang Doktor bos aku ni, tulisan pun amat laa ‘doktor-doktor’ sangat..
rupanyer bini dia pun komplen tulisan dia memang susah nk baca since zaman bercinta dulu time main balas-balas surat.. hahahaha!
tapi i dont mind actually..
since i know how to read trengkas and shorthand, this kind of writing is nothing laa..
mata and otak dah train to encrypt tulisan yang ala cacing kerawit or cakaran ayam gini..

tapi ada kala my brain cannot compute gak apa kebenda dia tulis nih..
most of the time i have to read the whole sentence again and again to guess what de fudge is that one specific word..
and if otak tengah serabut, i will juz bulatkan je that word with pen and leave it blank on my printed paper for him to fill in the blank later..
dulu masa mula-mula hadap tulisan dia ni, stress gak..
apsai laa aku asik dapat bos tulisan macam ni..
yap! he is not the first one..

tapi dah lama-lama ni.. im used to it..
tengok seimbas pandang aku dah dapat baca..
even budak-budak staff aku pun akan jadikan aku ‘kamus bergerak’ tulisan bos aku ni..
asai bos aku tulis note kat dokumen apa-apa for them to take action, sure depa akan mai kat aku mintak tolong bacakan..

kengkadang mencarut-carut gak aku dalam ati bila mood tengah tak cantik, then kena hadap lak tulisan yang ‘chantek’ sangat ni kan..
bebai jadinyer..
but all in all…
i love my boss..
the best boss ever!

haih.. bos aku dah nak blah these few months..
i will definitely miss his writing laa..
hmm bos aku offer nak ikut tak dia cross ni..
dia kata bley je dia buatkan..
hu hu hu.. aih bos jangan laa cuit perahsaan gua nih..
takmo aa pegi Pakistan tu..
takuit aaa.. Taliban!
ewah.. macam aa kat sini takde terrorist.. Al-Qaeda lagi lak tu..
huh~!

hmm at least sano ado keyepci and mekdi weh..
nom nom nom…
camno? camno??
hmm tamo laa, sian PA sana, takmo aa potong jalan dia.. rezeki orang tu..

*senyum nipis*

Advertisements

3 thoughts on “::main cekgu-cekgu::

  1. kekucingkatzawat zaman ym ko nk pi sana ke? hehehe..buyuiazlianaaku pun kerut dahi gak beb..jenuh nk decipher tulisan dia..kalo mai tgh PMS, mmg carutan gak..

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s