::letrik trip, sakit otak::

adoii sakit jiwa gua arini..
letrik asik trip je kat level 3 ni…
and tiap kali trip, maka dengar la jeritan resaksa dari bilik aku!
huwarrrgghhhh!

yg best nyer aku tengah buat keja bos time letrik trip..
dok siapkan KPI dia yang memang dah over dateline dah pun *lantak!*
tu aa dia nyer, emel sendri tak reti nak cek, so mendapat aa kan..
KPI HOM tau je aa sume nak detail pulak kali ni.. nak date bagai2..HOH!
nak tarikh bila update website segala la..
report sekian-sekian sekali dates laa…
arrrghh!
satu hal pulak aku nak kena bukak intranet sume..
kena klik satu2 artikel yang aku dah masukkan taun lepas, cek tarikh!
besssst la sangat khennnn…

tetengah buat, BLUPPP!
bukan sekali ye kengkawan… 4-5kali!!!
jibraunah sesangat..
nasib baik auto save kali ni berjaya menyelamatkan sedikit sebanyak apa yang dan aku key in kan..
kalo dulu before upgrade CPU aku ni, sume sure ilang tiap kali blek out..
memang rasa nak hempas segala komputer atas meja nih time tu..

last-last aku tak tahan, aku pi masuk bilik stor selongkar cari Back-UPS lelama punyer..
dulu aku ada je pasang tapi tak mendatangkan manfaat langsung!
tah bateri dah masuk angin ke hapa tahnyer..
tiap kali blek out, tetap laa segala benda kat monitor aku ilang sama..
dah aa tak sapot CPU aku, memekak pulak tu..
dok teett-teeet-teeet!!!
terus aku cabut, campak masuk stor.. duduk aa diam2 ko kat dalam tu..

tadi bley tahan aa terkial-kial aku main kabel tadi..
sib baik aa reti jugak aa mana nak cucuh ke input or output, kalo idak mau ada maknusia garing kena karan arini kat opis..
terkangkang-kangkang gua mencangkung bawah meja pasang benda alah tu..
dah aa arini pakai skirt, pakai korset pulak lagi, so bayangkan aa betapa sekak nyer perot aku bila tertonggeng2 bawah meja..
tu nasib baik tak pakai heels..
dah aa kena tawaf 2-3 kali angkut benda alah tu dari tingkat 2 ke tingkat 3..
BERAT ok! naik masel lengan ngan betis lepas ni..
3 bateri aku test ok! eksesais pulak aku arini tak pepasai…

haram dia nak nyala 3-3 bateri tu weh..
sakit pulakkk jiwa aku..
ni sapa pulak aku nak suruh angkut turun balik bateri-bateri ni?
tak kuasa dah aku nak angkut weh..
ahh tunggu aa sesapa jantan perkasa mai bilik aku untuk menjadi balaci angkut benda ni sume..
miahahahha~!

ahh tak kira aa, lastly aku mintak EO aku kunci bilik KC aku, cilok back-ups dia je..
dia pun balik mesia branak, cuti 6 bulan, so sila jangan sia-siakan benda yang ado ek..
mak lebih memerlukan nyer dikala ini noks..
esok-esok enche EO sila aa beli baru untuk aku ek..

haaa and now, baru lega dah ok ni..
hah tidak pulak dia nak trip2 letrik ni lepas aku dah berjaya pasang back-ups ni..
memang kamben!

Advertisements

3 thoughts on “::letrik trip, sakit otak::

  1. sama la den.. penah kena masa nak off kipas.. kembali ke dunia nyata jap.. sini suma benda dah lama..umah aku ni lagi2 la..letrik mati x yah ckp..every week 2 3 kali okkkk.. n plus nak lg terbaoikkk aku punye generator rosak!!! babi sangat..sampai skang x de org dtg betol..prrffttt

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s