::jari still muat::

:: engagement ring::

ni adalah cincin tunang aku ngan enche asben..
and yeap, i still wear it on my jari manis kanan aku..
cincin ni mak mertua aku sarung in the year 2007 bulan Mei..
so bayangkan dah brapa lama..
dah bengkang bengkok macam tu hah..
heheheh!

aku penah suarakan nak mintak tukar cincin len..
meriah skit on the stone tu.. and tebal skit sebab aku ni jenis tak reti nak bukak2 cincin walau apa pun so i need cincin yang tebal skit.. tahan lasak untuk kerja-kerja rumah!
tapi mak aku tak kasi aa pulak..
dia kata tak elok aih.. tu cincin tunang aku bla bla bla..
haihh bila orang tua dah kuar pantang larang, cant argue with them aa kan..
senyap!

nak beli len, aku lak jenis tak reti ada cincin banyak-banyak…
takat ni aku hanya ada 2 cincin je kat jari kanan aku..
satu cincin risik, cincin belah rotan tu..
and this one.. with one stone sebab mak aku cakap cincin tunang manis ada seketui batu je..
nak meriah2, tu cincin kawen..
tapi aku aritu kawen tak mintak cincin meriah2 atas reason yang di atas aa..
so aku mintak gelang tangan instead..

jari kiri memang takde cincin sebab aku rimas..
lagipun pikir nak mencebuk ehem ehem.. euuww la pulak pikir tersangkut sana sini kat cincin karang..
dah aa aku peminat tegar CSI..so otak pikir jauuuhhh~!

kecik kan saiz cincin aku..?
hehehe..
jenuh tu mencarik time nak tunang dulu..
if batu cincin beso sangat, amat tak seswai ngan jari aku sebab bila kecikkan, nampak batu tu je instead of tali cincin..
nasib baik hok ni oter kasi kecik skit dia jadi juz nice..

jari-jari aku memang kecik semuanye macam saiz bebudak..
and i think my pinky adalah cacat skit..
pendek dari biasa and a bit crocked..
aku suka ukor jari tengah aku ngan jari kelingking enche asben..
sama panjang weh! hahaha..

hmm ok aa abih idea dah..
end macam ni aci tak?
d(–“)b

Advertisements

2 thoughts on “::jari still muat::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s