::women's day::

bonne fete!!
heheehe..
arini extra ceria gitu.. sebab sempena Women’s Day, bos kasi half day today!
kui 12.30 dah bley caboot~!

supposely in Algeria, on women’s day pekerja-pekerja wanita memang akan dapat half day..
or cuti the whole day, maybe.. depends on the company aa..
they really celebrate this event..
apsai Malaysia tak declare this date ek?
wanita Malaysia pun superwomen apa.. tak appreciate kami ke?

owh well..
tapi arini enche bos extra nice.. dia kasi SUME half day termasuk hok lelaki nyer..
hamboi.. murah ati nampaknyer orang tua nih…
bila aku tanya bos..

me: aik? semua ke Ambassador? lelaki pun..
bos: aihh mana bley u ol je balik..kita Malaysia adil dan saksama.. so sume sekali aa*sengih2*

chait..
alasan aa tu.. dia pun nk balik awal, cakap je aa..
ikut ati aku nak je aku taip circular ckp, pompuan sahaja bley balik kui 12.30 hok lelaki kui TIGA SETENGAH! hahaha dengki toi..
hahahhah!
tapi idak aa aku buat.. giler ke hapa nak kejam macam tu..
iyer laa, kita Malaysian adil dan saksama, bak kata bos aku..pbbthh~!

anyway.. mak tak kisah awal ke lambat.. nk balik awal2 acik nk pi mana pun?
bukan ada Pavillion nak aku panjat pun..
bukan ada Sungai Wang nak aku sopingkan pun..

lagipun aku dok ralit godek PC yang baru di extend RAM dia tadi… hohoho!
sukaaa!
peh tu technician tu install OS window 7.. perghh berdesup2 dia pegi!
macam speedboat! kalah kelajuan cahaya!! *ye aku tipu*
lepas ni tak perlu dah aku karate CPU aku tiap2 pagi time nak start komputer..
hohoho!

tengah tunggu enche asben jemput, tup2 dia call tanya lapo tak? aihh opkos aa resaksabini eh sentiasa je lapo..
so dia suggest pi lunch kat restoran Taj Mahai je laa terus satgi..
haaa extra tersengih la gua kan..
baguuusss… paham pun perahsaan gua yang memang awal2 dah terpikir nak guna alasan women’s day tu untuk malas menjadi masterchep ari ni.. kui kui kui!

makan kekenyang.. emporter beriyani & tandori extra..
singgah kedai sat beli barang dapo..
ingat lepas tu nak aa jenjalan cuci mata sat kan.. tup2 pepundi aku dah tergedik-gedik nak terkencing pulak, penangan minom ayo oren banyak sangat la ni!
salahkan enche asben paksa aku perabihkan sebotol tu.. *alasan*
nasib baik laa opis dekat ngan kedai, so singgah wiwi sat.. after that ingat nak ajak enche asben singgah Sidi Yahia, aku nak cari DVD baru..

ahh esok-esok la..

pakcik tu laa, memacam alasan dia, since last week dia tabur alasan ni kat aku..
sengal otak aku..
huh! balik teruss aa jawapnyer..

and now here i am, all wangi and berbedak harummm hadap leptop..
hehehe..
outside adalah ujan lebat.. sejukk~!
eh malam ni malam jumaat ek?
jeng jeng jeng…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bismillahirrahmanirahim…yaaaa seennn~!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hai korang ingat aku nak buat apa?

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s