::pinjam 100 juta bley?::

aku kengkadang tatau aa apa yang ada dalam pala otak orang Algeria nih..
depa ni ingat Embassy ni Jabatan Kebajikan Masyarakat ke hapa?
muka kitaorg ni ada muka makcik welfare ke pun?
tak pun ingat Embassy adalah bank negara?

this is not the first time aa aku terima surat macam ni..
kengkadang lawak gak..
aku tak baca aa, sebab most of them sent it in arabic..
aku kasi translator aku aa bacakan..

ko tengok kemain banyak huruf kosong kat amount dia mintak!
100 juta dinar??
ewah ewahh… tak hagak-hagak sungguh laa ini mamat..

translator aku cakap dia tulis sini konon nyer kita negara sesama Muslim so kedengaran Malaysia ni adalah negara suka menolong dalam hal mengurangkan kadar kemiskinan lebih kurang gitu aa kot isi surat dia… so why not tolong dia!
peh tu mintak tak agak2 lak tu…
hamboiii….
ingat Embassy Malaysia ni mesin ATM kau ke?

haa meh sini aku kasi ko femes masuk blog aku!
hahhaha!

owh first dulu surat macam ni gak.. aku tak pasti orang sama ke idak..
tak kuasa nak simpan.. baca-baca terus buang..
hok tu lagi best..
anto surat ke Embassy mintak nak PINJAM duit sebab nak beli lori katanyer buat niaga ke hapa tah..
hah? sejak bila Embassy jadi bank ni??

haih untuk perhatian korang laa kan..
kitaorang sendri pun fafa kedana ok..
nak buat itu ini sume nak kena minta bajet, kelulusan segala dulu..
peh tu bukan selalu dapat pun..kena slash lagi ada aa..
and ministry kitaorang ni bukan la se’kaya’ mana..
in fact, aku rasa our ministry termiskin among all..

tak caya?

“…Wisma Putra, despite the massive work it is doing, receives one of the lowest allocations from the Government.
It is a “poor” ministry, lamented a senior official.”

read the full article from The Star!
Missions unaccomplished

Advertisements

5 thoughts on “::pinjam 100 juta bley?::

  1. hahahaha..gelak aku baca.aku ingat kat ghana je ada specis2 ni..bhahahaha.. tak hagak hantar surat mcm mintak kat welfare je.. mission aku nak mintak mover sebijik pon 2 taun baru dpt..hahaha

    Like

  2. Iz says:

    Hahahaha.. 100 juta dinar. Nak start bisnes ke apa? AKu pun nak hantar surat ke Jabatan Perdana Menteri la. Nak mintak depa bayaqkan gaji aku yang company miskin aku tak mampu bayaq ni. 5 bulan ye. Kalau bulan 3 ni tak dapat gaji, maka 6 bulan la. Boleh tak huahahahahaha

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s