::wiken bliss::

*burp!*
alhamdulillahh… lega bila dah lunch..
hehehe…
arini tapau burger benjo for work..
then bancuh milo panas satu mug..
fuhhh~!
ketat suar acik dah hah..

so, watcha doing last wiken?
for me, aku as usual menjadi masterchep di dapo aa..

before that, ari kamis malam ari tu bos aku wat tahlil and doa selamat for his farewell and oso untuk Puan Ros aku yang akan balik bersalin kat Malaysia next week nih..
siap import imam dari Embassy Indonesia..
nak soh enche asben aku lead, dan-dan dia sakit perot!
kah kah kah!
owh gambo nan ado sebab enche asben nan bijak laksana pi tinggai kamera dalam keta!
orang soh amik, dia malas.. so gua jadi retis je aa, nempek kat kamera orang je..

alhamdulillah sume berjalan lancar.. it was fun to get together with all the Malaysians here in Algeria..
even the non-muslim oso been invited to this event..
seronot toi dapat borak in Malay sampai aku tak rasa nak makan sangat..
walhal Puan bos aku masak sume sedap-sedap belaka, penuh meja!
aku makan seround je (which is pelik!)
dok sibuk borak jee and ngaco anak2 Malaysian mixed Algerian.. hehehe…
ensem kemain sorang budak kecik ni..bapak dia Algerian, mak dia Malaysian umo dalam 2thn..
siap masa nak balik, mak pak dia dah ke keta, ingatkan dia dah kuar pintu dah..
yang dia tah mana2 merayau tup-tup ada kat dapo!
hahaha..sib baik tak kena tinggai..

Jumaat aku buat Spagetti je.. which is superb! hehee..
tergolek-golek aa enche asben makan berpinggan-pinggan..
malam tu lak aku buat roti john..
sambil layan TV, sambil ngunyah kitaorang laki bini..
plan gua, time wiken adalah masa untuk menggemukkan budak kering tu, tapi aku rasa macam plan back-fired je..
ni budak montel pun sama dok ngunyahh jugak nih.. apa kes?
hahaha.. *geleng-geleng pala*

Sabtu aku buat laksa.. sebab since Khamis enche asben dah request..
harus aa buat demi kekasih ati kan..
then malam tu konon nak buat eksperimen..
buat kuih keria guna ubi kentang.. ok a bit fail di situ..
tak jadi seperti Puan Ros aku buat.. aku rasa kurang tepung kot..
hehehe.. takpe, trial n error gitu..

tah antu apa merasuk ni.. kemain rajin pulak aku duk dapo..
adaa je otak aku pikir nak buat itu ini..
dah aa penimbang tengah out of serbis.. bateri abih tak ganti lagi tu..
seriau pulak aku nak timbang esok-esok nih..!

::kucen beso kesayangan::

ini aa hasilnyer bila dah perot dah ketat..
budak kering ni suka menyempit kat sofa ngan aku time nak tengok tv..
peh tu konker selimut aku!
sib baik aa laki bini muat-muat je kat sofa tu..
kalo idak, sure si bini tergolek ke bawah dah…
peh tu molot banyak bertanya.. aku dah rupa tukang penglipurlara dia pulak kena bercerita time tengok muve kat tv tu..
kengkadang lawak gak sebab dia suka buat ‘cerita’ dia sendri.. assumption banyak!
macam layan budak 9 taun tengok tv!

time nk snap gambo ni.. hampeh pulak kamera berbunyik walhal aku dah mute Gtab aku tu!
kantoi mak tauu… tak ley jadi paparazi sungguh..

tangkap gambo orang aa tu..~!

hehehe.. sapo lagi acik nk jadi bahan dalam blog kalo bukan kesayangan hamba seketui ni..
ilapyu la daling!

Advertisements

2 thoughts on “::wiken bliss::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s