::raining cats n dogs::

this year’s winter started a bit dry in Algeria comparing with last year..

sampaikan depa wat semayang hajat laa Jumaat lepas, mintak hujan turun last week..
and they got their wishes!
few days ni asik laa hujan.. pepagi kemain cerah terang, tup2 petang ujan tak agak2 turun lebat kemain..
gambar atas tu aku snap dalam keta je ari Ahad last week.. UJAN AIS!
penuh atas jalan.. jakun sat budak asia ni weh!
hahaha..
nak bukak tingkap adalah sejuk, so tak kuasa la kan..
maka tangkap yg tercapai HP je laa..
~depan cermin wiper keta sendri..
kedengaran Wilaya Setif dah heavy snowing..
sampai ganggu transport and everything..
actually this is scary ok..
Algeria adalah tidak snow most of its wilayas…
Wilaya Algiers apatah lagi aa..takde nyer snow2 nih..
snow selalunyer turun kat high level places je macam kat mountain tops je..
cuaca dunia ni dah pepelik..
scary~!
aku rasa aritu depa semayang hajat untuk hujan so that the snow in certain area would melt..mebi?
ni teori aku je aa..
tapi reli aa aku tak suka hujan time winter..
sebab aku malas nk pakai payung!
tau2 je aa nak masuk dalam keta nak bukak katup payung camne kan..
basah2 abih sume… dont like!
and bila ujan lebat, angin adalah kuat giler..
dah aa scary mary bila bergegar2 tingkap sume..
and same with Astro, signal tv aku pun akan terganggu!
aku kat sini pakai satelite dish gak macam Astro so bila ujan.. sama aa perangai depa..
hilang signal!
tu kira ok aa satelite dish aku ni enche asben beli baru and pasang sendri dia paku kuat kat atas bumbung bangunan ni..
kalo harapkan tuan umah punyer, aku rasa dah lama terbang tah mana2.. dh aa berkarat, main letak gitu je sendal ngan batu! asai hujan or angin skit..sure terpusing arah dia..
satu keja lakk enche asben nk panjang ke atas bumbung pi betuikan balik..
tadi local staff aku cakap kalo ikut weather forecast, kebarangkalian area dia duduk turun snow malam ni..
hmm..tah aa..
im not excited or anything.. when u have lived long enuf in country that has 4 seasons.. korang takkan suka nyer snow2 segala ni..
pertama kali merasa ok laa, jakun kan..
tapi lama-lama, reli weh.. tatahan!
even umah ada heater, tapi still akan rasa sejuk gak kadang-kadang tu..
lelebih lagi bila ko nak mandi!
fuhh ini paling aku tak suka time winter..
memang ko mandi pakai air panas kan.. tapi once u wanna step out from the tub..omg!
when its time to wash your hair, laaagi la..
i have to ALWAYS hairdryer my hair sejurus kuar bilik air..
which i dont like to do it to my hair..
its not good tho..
tapi gua tatahan sejukk aiihh biar kepala basah..
nak biar dia kering sendiri memang berzaman laa…
kadang-kadang aku hairdryer badan aku sekali in the process, if standing next to the heater not warm enuf for me..
hahhahah!
tu blom part aku penah SETERIKA tilam aku before sleep sebab cadar tu rasa sejukk gilerr!
cadar aku sume cotton so it kinda absorb the coldness, i think..
hmm..i hate cold~!
Advertisements

4 thoughts on “::raining cats n dogs::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s