::how long would u grief for me? ::

aku dah lama nak merempan dalam blog ni on this particular case..

idea came up when i started to stalk (yes, i am a bit che kiah perangai bizibodi..hehehe) on FB of my fren’s husband..
owh lets call him A..
and that fren of mine oredi passed away in July last year due to breast cancer ek..
and she’s the same age as me.. yap still young 😦
lets call her Z..
so ni kira stalking duda dia nyer FB laa..
because i knew A oso, waaaaay back when i used to date his fren..
ohh panjang berselirat-selirat pulak sejarah lama..hehhehe!
we used to be closed aa, me n A sebab macam abang2 skit and banyak nasihat aku bila aku gaduh ngan kawan dia (my ex) tu..
nothing to do i guess.. lagipun i juz wanna see how A’s doing with the grieving n all on Z la kan..
sebab depa berdua ni bercinta since kawan aku ni umo 16..
aku lak tu yang kenaikan depa ni..
masa tu aku wat open house kat umah mak aku kat ipoh.. besdei aku ke hari raya ke, tah tak ingat..
ive invited my (ex) and his frens (A oso) to come over..
and Z was having a sleep over at my place at that time..
dari situ aa berkenalan and end up bercinta.. kawen..have a son..
hmm.. 12 years of relationship tu..
ive blogged bout Z’s passing away ni..
im not that close with Z anymore since UiTM because of some issues..
but deep down i still care and getting updates bout Z from our BFF..
and last few days, my ex juz confirmed that the info that ive got from A’s FB is true..
yap! he is getting married AGAIN..
after putting his wife, MY FREN, in the ground for only 6 months period!
ive tried to be calm bout it..
but fuck all that!
yes im so disturbed by this news..
its not that i dont approve of A meneruskan kehidupan dia as a man..
but the fact that its TOO EARLY!
doesnt it?
ke aku yg over-dramatic?
for a 12-year of percintaan..
for a son she’s given him..
for the suffering she had endured..the labor pain, the cancer she has fought and eventually lost to it…
only 6 months of grieving?!
wat d fudge la weh…!
dan aku dapat tau lak A is getting married on Z’s besdai pulak tu!
omg..
apakah ini?
alasan katanyer pikir ke anak..
anak?
bukan budak tu nak kena kasi susu or tukar lampin dah pun..
dah 7-8thn rasa nyer umo budak tu..
and aku dapat tau, calon tu adalah kawan baik Z pulak tu!
erk?!
terus aku terpikir.. if gini, that means after all this years, minah tu ada ati la ke A jugak..?
time A still asben Z?
sebab laju toi bley terima duda kawan sendri..
within 6 months kawan baik ko masuk liang lahad, ko dah laju meloncat on HER bed with HER asben!
reli i cant process this input laa..
sebab bukan sekejap ko berkongsi kasih bersama..
bukan sebulan dua..
more than 10 years tuu..
put some effort to it la and have some self-control skit..
hormat skit, tanah kubur dia pun tak abih mendap lagi..
tah-tah Z tak dan jadi tanah lagi, ko dah dapat calon lain..
haih..
tipikal man..
thinking about what THEY want and THEIR own needs saja..
tapi pakai alasan cliche ‘sebab pikirkan anak’
yes i know, eventually dia akan kawen lain kemudian hari..
tapi reli aa..its too soon pada aku..
even my other fren pun rasa too soon!
we as frens are still sad bout her going like that tapi asben dia dah laju nak pakai inai balik..
if la aku mati esok2 ni and gelojoh laki aku nak kawen len tak dan2, aku sanggup jadi antu, gua cekik dua2 ekor tu..

“hoi! tunggu aa aku mati lama skit kalo iyer pun!! ulat tanah pun tak abih makan aku lagi nih”

at least please be sad for me for a bit longer la..
kenang and hargai apa yang dah aku berikan selama ni..
all the sacrifices ive made..
tak sayang kat aku ke pun sampai kemain laju nak mencipta kenangan baru ngan orang len?
aku tak halang if laki aku (contoh je la) nak kawen lain if, god knows when, i died esok..
aku paham, lelaki ada their own needs and all..
dari buat dosa, baik kawen kan..
tapi bersabar skit takley ke..
hmm…
tapi kan aku dah pikir.. if satu hari nanti aku ada anak and aku mati, aku nak mak aku yang jaga anak aku..
biar laa laki aku buat lain ngan bini baru..
at least i want a part of me ganti tempat aku in my mother’s arm..
🙂
err itu pun after dia berkabung lama for me laaa…
if not, siap! gua jadi antu, gua kaco dia tiap malam!
hahahhahahah!
eh? dah lari topik nampaknyer ni..
heheheh..sila aa stop chesue!
Advertisements

6 thoughts on “::how long would u grief for me? ::

  1. hmm..ni kalo tanya si duda & bini barunya..mesti jawapan dorang..dah jodoh..tak boleh tolak takdir tuhan..hohoai ada sedara, dah kawin berpuluh2 tahun, dah beranak cucu pun. wifey meninggal masa umo 60 lebe..sominya tak sampai setahun kahwin baru..ngan anak dara lagikkkk..ai awal2 dah gitau somi..kalau dia kawin baru..nanti ai jadik hantu & haunt dorang..ngehehehehee

    Like

  2. Takut rasanya nak mikio kan menda2 camni kan Sue.. Hurm….. Kwn ko ada tinggalkan KWSP ke?? Buatnya la kan… Eh?? aku lagi melalut. Hahaha*kita keja govt ni lagi la Sue, pencen seme otomatis ke laki dan anak2. Tk bleh tidak dah. Anak2 tu oke la, laki tu perlu ker? Tp acena, da itu pekeliling nya*

    Like

  3. pnstoberiada aa kot..arwah pun gohmen weh..oo pencen kita ke laki ek?sib baik aa KWSP aku dah abih tarah..ni aku nk soh laki aku masuk nama aku dalam KWSP dia gak! takuit wehh…

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s