::nurse a.k.a puan zomba::

aku dah rupa zomba dah ni..

mata panda, tak bermaya sungguh rasa nk mangkit pi keja arini..
wiken aku adalah bekerja jugak sebab i have to act as a nurse to my sick lil-kitty, enche asben..
serbis wad 4 bintang ok!
for your info, if enche asben kalo sakit, memang menggelupur skit..
and akan terlentang je kat katil tak gerak2 dah..
segala makan minom memang kena hidang tepi katil dia, if not, dia sanggup je berlapar situ..
nak cakap pun dah rupa sora tikus.. aku pun tatau apa kena mengena ngan tekak dia tetiba vokal jadi bisik2 walhal dia sakit perot je pun!
sakit perut angin, to be exact!
sib baik time muda2 dulu dia dah buang appendiks, so we can delete that from the list..
sakit since rabu lepas kata tak selesa perot dia..
kamis malam jumaat (yes! of all the days, he has to choose THAT day utk sakit kan..#sentapatimaknak) teruk pulak menggelupurnyer..
mula-mula aku wat tatau je bila dia dok terpusing-pusing atas katil sebelah aku..
selamba je aku dok main Freecell kat Gtab aku..(hehehe!)
tapi tak sampai ati lak aku nak biar, so aku offer untuk urut perot dia..
setengah jam gak aku urut!
hamboi.. cuba kalo aku yang sakit, kemain wat tak reti je.. pepandai laa aku tampal koyok sendri ek!
dari urut perot, siap soh urut blakang sekali lak tu!
aikkk?
kebas-kebas jari aku urut dia.. aku dah ngantuk giler dah waktu tu sebab dah lewat sangat time tu..
last-last dia soh aku tido je laa dulu..
hmm..iyer laa sangat tido kann..
camne nak tido kalo orang sebelah ko terpusing-pusing, then terlanggo2 aku..
macam tak ikhlas lak soh aku tido nih..
aku lak jenis lite-sleeper.. ko cuit skit pun aku terjaga..
bayangkan laa ko dah lelap deep sleep, then orang tersepuk-sepuk ko, mamai2 terjaga..
pening i tell ya! tido-jaga-tido-jaga!
kui 4pagi gitu, enche asben kejut aku mintak URUT perot dia sebab tak tahan sangat katanyer..
fuhh.. terpinga-pinga aku mangkit terus capai minyak panas urut perot orang at FOUR in the morning!
oh tuhan kuatkan laa ati aku… ni baru laki weh, blom ada anak tiap jam mangkit mintak susu!
mommy-in-training sungguh aku rasa time tu..
enche asben dah rupa ulat gonggok dah aku tengok..
terguling-guling..tertonggeng-tonggeng..
serba tak kena aa.. nak baring sakit, so dia kena nyandar duduk!
in the middle of the nite (morning) apa yang bley aku buat pun?
kat negara gini yang medical tak semaju negara kita..
nak heret ke klinik pun, esok tu Jumaat beb..Algeria cuti!
sini mana ada klinik 24jam..
kalo nak ke hospital, aku nak cakap apa? french tak reti..
haiyooo..
last option, back to basic..
urut perot and AIR HALIA!
sib baik teringat petua orang tua, if perot berangin ke hapa, minom air halia kan..
terus aku meluru ke dapo, bancuh air halia..
thank god dalam spices cabinet aku ada serbuk halia..
sonang keja mak… kalo idak, ada yang menumbuk halia kui 4 pagi!
tapi tah hapa kebal pulak perot budak kering nih..
kemain aku urut, kasi air halia 2 cawan.. idak jugak kentut-kentutnyer!
bontot tersumbat ke hapa ni?
belahak pun idak…
aku yang urut dia yang beria-ria belahak on behalf!
aku ni tak ley urut orang, angin sure salur ke aku.. penat pulak aku belahak tak berenti2…
sampai rasa nak termuntah pun iyer!
memacam aa aku buat pepagi tu..
buat air halia laa.. kasi minom milo laa..
nak biskut laa.. kasi telan minyak zaiton laa..
see? amat nurse gua kan..
4-star treatment wad gua siutt!
dia siap request TERINGIN bubur ayam la pulakk pepagi sepi tu.. tak mampu aku nak bergerak ke dapo memasak dah weh.. reli-reli weng dah otak aku..
esok je aa ek..
tu pun sepanjang masa tu, sampai pagi aku bukan tido sangat..
tup-tup dah cerah!
aku reli-reli tak mo mangkit weh.. dah aa hari cuti kan..
tapi bila pikir si kering aku ni perot sakit sebab angin..
takmo aa kasi lambat makan.. kang masuk angin lagi teruk lak..
gua paksa gak badan mangkit, heret ke dapo.. even aku rasa otak aku dah tertinggal lama kat atas katil tu..
pi dapo, buat bubur nasik..
then aku teringat laki opiser aku ari tu penah sakit perot macam ni gak.. so ive tried my luck to call her and ask if ubat laki dia still ada lagi.. nak mintak skit..
nasib baik ada lagi.. so aku mintak tolong kawan aku pi amikkan sebab aku tak brani nak drive sendri..
lega bila dah kasi enche asben makan ubat..
terlentang aa mamat tu kat atas katil seharian..
yang aku lak kena ulang-alik cek dia and kasi makan segala..
kemas dapor, buat laundry..bla bla bla..
last aku pun tergolek kat sofa depan tv..
giler penat bila tido tak cukup..
hari sabtu pun sama..
mangkit awal nak buat bekpes ke enche asben sebab ubat tu kena amik lepas makan..
lepas tu aku pengsan sampai petang!
tak kira dah..
and sebab dah tido petang, mula aa malam dah rupa burung antu!
tak reti nak tido2 walhal sok keja nih weh!
arrgghhhh..
tu pun aku dok paksa mata ni tido dengan main Solaitre kat Gtab aku untuk kasi ngantuk..
dekat kui 3pagi kot aku terlelap..
mai keja..rupa aku dah macam kehapa dah..
malas aku nak amik kesah..lantakkan!
tup-tup bos sms kata dia tak mai pagi ni sebab tak brapa sehat!
hohohho…
sib baik aku tak EL ari ni… baru cadang nak cuti je ari ni sebab i really dont want to get up from my bed!
hmm..cakap apa pun tak guna..
gua dah kat opis dah punn….
berlambak lak tu keja!
baru ari Ahad dah berlambak…hoh!!
ok aa gua nak pi rendam megi..
babai!
Advertisements

3 thoughts on “::nurse a.k.a puan zomba::

  1. zetaalhamdulillah dah gagah perkasa kembali..saja je nk mendera bini di hari wiken gamaknyer..hehehe!pjotleemilo bancuh beb..citernyer mmg nk kasi berak or kentut tapi tak berjaya..kebal punyer usus!

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s