::kamben tak mandi pun mahai je kan?::

hoh!

kami dah jadi kamben 2 hari ni weh sebab umah takde air…
terseksa toi laa lelebih lagi time nk memerut laa..
pasrah toi!
takkan nak tayamum kot..
nayaa…
ekceli bukan umah aku je takde air..
rupanya satu kawasan Hydra takde air..
kedengaran depa tengah buat construction pipe bawah tanah ke hapa tah..
bongok betui laa..
bley tak buat cecepat skit!!
lembab wat keja macam siput gondang!
opiser aku kat tingkat 3 siap col enche asben tanya umah kitaorg ada air idak..
risau dia kot-kot umah dia kena potong air ke hapa..
dah aa sesejuk winter ni aku lak asik laaa nak terkencing je..
cip*t betui laaa….
nasib baik aa enche asben ada stok kan air dalam botol-botol mineral for emergency cases like this..
so mandi pun ala p.ramlee aa kami hari-hari..
yes! aku pi keja basuh muka and gosok gigi je for the past 2 days..
sebab tak mandi, maka kena mekap meriah2 skit ek..
dah aa sejuk air dalam botol tu sebab enche asben simpan kat area luar tempat sidai baju ..
nak pi masak air kasi panas, pemalas giler so kebalkan diri aa basuh muka ngan air tu..
sejibik rasa macam basuh muka ngan air peti ais!
lelebih lagi bila nk mencebuk.. ya tuhann sejukk va-jay-jay ko tu, makin buat rasa nak terkucil jeee..
kat opis pun takde air gak tapi sib baik kitaorg ada air tangki so lega disitu..
if not, mau hijau muka masing-masing menyimpan kumbahan dalam perut lama2..
(euuuww, yeah i KNOW!)
since dah 2 hari tak mandi ngan sempurna, aku tak tahan dah..
kepala merenyam-renyam dah ni..
last aku kabo ke bos ckp umah takde air, bley tak aku nk mandi kat opis!
kah kah kah!
bos aku ok je.. dia siap offer nak guna bilik air dalam bilik dia, guna la..
opis kitaorang ni ekceli umah 3 tingkat so tiap level ada bilik air sekali shower..
since bilik bos adalah master bedroom, bilik air dia luas skit..
bilik air kat dalam bilik meeting lagi luas siap ada tub!
tapi macam malas lak aku nk turun ke tingkat 2 nak mandi..
bilik air toilet sebelah bilik aku tu pulak kecik tet..sempit la pulak nak bergerak pun tak selesa..
aku takley tempat sesempit ni, aku takut!
aku takut kang if lipas kuar dari mana2 lubang, aku tade tempat nak lari!
hahahhha!
ok not FUHNY!
aku tunggu abih opis hour and bos balik dulu then aku roger enche asben soh bawak tuala segala..
then mandi laa kami kat opis!
hahahah..rasa macam homeless person ke hapa gini tau..
merempat-rempat lak semata nak mandi!
tak suka betui..
tapi sebab no choice and kulit kepala aku dah berminyak gatai gini..
haih….
sabuunn di bilik mandii~~ sabuuUUNN!!
harap-harap esok dah ada aa balik air..
nak mandi junub pun terseksa..
eh?
Advertisements

4 thoughts on “::kamben tak mandi pun mahai je kan?::

  1. Che sue:Alah kesiannya.kami kat Dakar dah biasa takde air ni.kami beli tong besar tadah air.preparation utk kes2 macam ni.sekarang memang Ada air tapi kencing katak pun banyak lagi.hehe (you know what I mean).selalu Rumah Kak lang banjir tu sebab tadah air la tu.Nanti beli tong besar tuk tadah air tau.Love,Kak lang.

    Like

  2. kesian la korg..hope ada air la blk hr ni..kitorg kt putrajaya ni pon sibuk ckp psl bekalan air bakal terganggu 2 3 thn akan dtg..scary ok bila fikir..tp ni ada soklan sensored sket ni..awatnya hangpa berdua xpi mandi kat tub tu..meriah la sket..hihihi

    Like

  3. kak langtah mana nk cari tong beso tu..kitaorg dok simpan air dlm botol2 mineral 1.5l tu..penuh satu peti es kat luar nun..hehehe!cik sibuktu aa pasai..takyah time peyet, ni nk memerut kemain terseksa time nk mencebuk weh..zeta2-3thn lagi? tah2 time tu ktorg dah ada kat mesia..omg!mandi kat tub? hahaha..dah lama tak wat perangai kinky gitu..opss!

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s