:: meeting a.k.a makan ::

semalam nyer citer..

baru nak citer arini ..hehhehe..
semalam ada meeting PERWAKILAN kat umah enche bos.. Puan aku yang buat..
Perwakilan ni kira kelab isteri-isteri diplomat luar negara.. tapi even aku bukan bini diplomat pun, aku still kena jadi ahli..
most of the time ada aktiviti or meeting, aku tak dapat nak join sebab aku keja kan..
tapi semalam bos kasi pelepasan ke PA dia..
Perwakilan mission kecik macam kitaorang ni memang sedih aa.. takat 4 orang je ahli..
takpe aa janji ado..
so semalam meeting, memasing kena bawak satu dish aa..
meeting kui 10 pagi so pepagi sepi aku dah kena mangkit bersilat di dapo memasak..
ingat nak buat kuih tapi aku ni part kuih adalah FAIL big time!
setakat nak buat kuih kasi laki makan bley aa.. tapi nak hidang ke orang, aku tiada keyakinan lagik… hehhehe!
so ive decided to make makaroni bakar je laa..
tapi tu pun bahan tak cukup (grated cheese xde) so i have to be creative!
gua potong panjang2 cheese keping and susun criss-cross…
hmmm it turned out pretty nice.. impressive!
*pat on the shoulder*
meeting went well.. bincang itu ini.. dapat post as Secretary coz im the PA (hmm..)
after the meeting, we went to the kitchen for our first activity for the year..
blajo buat pattiserie/ desert Algeria dengan maid Puan, si Naima..
tak ingat apa nama dia..creme2 apa tah..
hhehehe.. sori aku ni mak nenek skit.. terlebih makan semut mebi..
tetengah meeting, enche asben sampai and terus aa dia pun sama join in the kitchen for our lesson..
making the custard for the pattiserie adalah marvelos!
by the look of it, resepi custard tu aku bley guna jugak untuk buat fruit tart..
yeay! new resepi inserted inside my head..
sronot gak try buat desert tu.. even enche asben tak tahan hati nak try buat jugak.. kemain enjoy making the pattiserie and his masterpiece siap dpt pujian si Naima.. huhuhu!
after the lesson, kami layan makan laa.. Puan buat mee kari wehh…fuhh~!
and she also made mushroom soup.. from real mushroom ok! marvelos gilerrr, i tell ya!
Kak Wa, wife SU3 buat apam balik.. and SU2 aku bawak gateau beli kedai je sebab she didnt have time to cook sebab pagi tu kena pi meeting dulu kat MFA..

heheh meeting tak sampai setengah jam, yang berlebih adalah sesi makan!
memang best betui.. enche asben siap 2 round laa dia tibai mee kari Puan..
lunch time enche bos pun join in and all the spouses and anak2 pun join sama..
meriah!
after makan session, enche bos balik opis balik.. yang best, he let me stay!
dabel yeay! tengkiu wahai bos..
katanyer kasi chance aa.. bukan selalu nak berkumpul gini and makan sama-sama..
apa lagi, sila jangan lepaskan peluang makan sampai ketat perut aa..
kemain borak sampai santak petang.. sampai bos aku balik umah balik aa, kitaorg masih kat depan meja makan! kah kah kah!
hamboi hamboii.. kemain borak sakan weh..
dari satu topik ke satu topik..
last-last tarik diri aa.. aku pun kepenatan jugak ni..
yap, makan pun kira penat ek.. penat membajak sawah pun kalah.. hehehe
penat gosok perot! kekeke.. lagipun rasa nak memberak la pulak..
tapi segan nk memberak umah bos.. apakah perangai dah aa orang kasi makan, ko tinggalkan hasil kat umah orang lak.. so uncivilized ek..
before tarik diri, biasa aa kan, sesi mentapau makanan laa..
enche asben dah siap ke dapo terus bagai, mentapau mee kari!
ye aa kuah mee kari Puan aku jenis tak kedekut punyer bahan dia letak weh..
ada fishball, ada tauhu kering and ada KERANG ooo.. and all from Malaysia!
thats what i like about Puan aku ni bila wat reception, dia tak kedekut guna ration Malaysia dia to serve us.. perfection!
bayang aa kerang mana wujud kat Algeria and she has to carry it from Malaysia..frozen style..
lepas dah ucap terima kasih segala.. maka berangkat balik..
sampai umah, basuh2 kaki, cuci muka gosok gigi bagai..
terus tumbang!
fuhh sib baik esok tu dah ari Khamis, the last day of the week..
bersemangat skit aa rasa nak pi keja..
heheehhe…
err camne nk wat ending ni?
hmm… till then..
babai!
Advertisements

4 thoughts on “:: meeting a.k.a makan ::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s