::monotonous wiken::

hey u guys..hows your holiday?
hmm as for me, no holiday for Algeria laa Krismas ni sebab negara ni negara Islam kannn..makanyer, Krismas kami keja aa macam biasa..huhuhu!

wiken ari tu takde wat apa2 sangat..
rutin biasa, masak, ngadap intenet and TV sajer..
wiken i chose not to masak heavy2 (nasik) tapi more to western aa kengkonon takmo berat kan..
haihh..tapi aku rasa kalori said otherwise laa..

ari Jumaat aku teringin makaroni bakar.. so laju-laju kuarkan daging kasi minced..
kali ni aku oter a bit from my usual resepi.. aku add some cream cheese and milk to the mixture!
gambo tarak aa tapi sambutan adalah menggalakkan!
hehehe… aku wat big portion to last sampai malam kononnyer..
risau gak if tak abih tapi alhamdullilah, 2-3 kali gak enche asben dok ngulang..
sedap aa tu kiranyer! hehehe…

hari Sabtu aku wat sup tomato instant, cicah ngan garlic bread..
ingat cukup aa kan menu ari tu sebab Sabtu adalah hari malas aku ekceli..
pikir konon takmo masak aa, nak rest semata..
ohh i was sooo wrong!
tengah malam aku lapo balik.. ceh!
dasar perot melayu, dia nk nasik aa pulak..

mula-mula tanya enche asben nk makan nasik tak..
huh juai mahai pulak si kering ni kata takmo..
tapi aku ckp takpe aa aku nak makan nasik jugak, so aku goreng ikan pekasam with lots of onion and cili kering..
then gu ngan teloq dadar..
simple but setap tak ingat wehh..gaul ngan kicap and minyak sapi..fuh!!
kengkadang menu mudah tu yg buat rasa lagi heaven!

aik? budak yg kata takmo makan dok bersila jugak makan nasik lepas tu!
hahahaha…
lapo jugak rupanyer..tapi malas aa tu nak cakap ngan bini nak nasik jugak..

hmm thats all for my wiken..
how bout u?
boring kan life aku..
kalo tak hal keja, sure makan tak sudah-sudah!
hehehe..

Advertisements

2 thoughts on “::monotonous wiken::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s