:: kesabaran tanpa batasan?::

kadang2 tu rasa tahap kesabaran aku macam makin nipiss je sekarang nih..
benda-benda simple pun senang je tick me off!
haih..
orang makin tua, makin tebal kesabaran tapi aku ni macam terbalik lak..

semalam kena mai opis awal, arahan enche bos!
kui 7.30 pagi kena ada kat opis katanyer..
haishh! awal tuu… itu dah skit terbakar aa ati aku..
morning is never my thing..

ko soh aku mai kui 7.30 ek? hehehe did i obey?
dasar pompuan degil kan..orang soh mai 7.30 aku sampai kui 7.45..
dan pi singgah beli roti dulu..
dah sampai opis, tengah daki gunung everest tangga enche bos dah calling-calling..
sabooo la bos wehh, tangga ni bukan ada eskelator!
risau sangat dia aku tak mai..

citernyer dia nk soh aku amend country report yang dia kena present hari tu kat conference yang start kui 9pagi!
mangkuk hayun si representative dari mesia ni kasi lewat kat dia benda tu..
bos aku ni bukan reti nak terima bulat-bulat kerja orang sebelum dia tambah ayat dia sendri..
dan alkisahnyer, aku aa mangsa kena taip BALIK SEMUANYER from A-Z report 5-6 pages tu sebab tak dikasinyer softcopy ke aku..
ditambah nak decipher amendment bos aku yg tulisan kalah tulisan doktor tu..
serabut perot aku pepagi tu weh..
dah aa pagi tu extra sejuk! 7degree tu wehh.. kuar-kuar dari keta time nk masuk opis, asap-asap kuar dari molot!
then start aa sneezing non-stop.. macam nak runtuh opis ni bila aku bersin!
KUAT GILER!

and to make thing even worst.. PC aku mencibai ngan aku pagi tu!
adoiiiii orang nk cepat, tang tu aa dia hegeh2..
rasa macam nk campak je kuar tingkap tingkat 3 nih!
nak start je makan masa dekat setengah jam!!

start je pc aku, even hegeh2 jugak and dok hang tiap 2-3minit, kelam kabut aa aku taip report tu..
and nasib baik aa skill typing gua selaju cahaya and tak perlu tengok keyboard..
cuba kalo aku jenis taip patuk2 ayam.. berjanguit laa enche bos nk tunggu report dia siap..

by 9.30pg sume dah siap..aku dah siap awal ekceli tapi dia dok adaaa je lagi nk tambah ayat sana sini..haa hambik aa kan..
print-print je, kelam kabut amik report tu and terus ke conference..
sib baik bukan time dia untuk present lagi..dan aa kejar masa tu..

lepas tu ingat bley aa berlega skit..
hoh! im so dead wrong…
banyak pulak benda nak print dari emel opis..
and tambah lak pc aku still bengong..
emel opis bersekongkol sekali wat perangai gak nih..
2-3 kali aku masuk password, bila dah masuk and aku klik attachment from one of the emel nak download..PLUP!! dia tendang aku kuar dari emel opis tu..
kena masuk again password..!
waaarrgghhhh!!!

then…bila aku rasa dah ok, start aa wat keja and ada aa emel kena jawap kan..
tetengah karang jawapan emel.. BLUPPP!
blackout pulakkkk!!
cibaiiiiii!!

bukan sekali…tapi 3x hari ni je!
aaaaaarrghhh marah betui aku laa…
sume muka orang aku tengok ari ni rasa keciikkkk je…
ahh aku nak balik aa macam ni!

ingat nak lari kui 3.30ptg tapi timbul lak hal appointment bos aku untuk besok, orang tu nk tukar ke ari ni lak..
haiyoo..
settle-settle je hal tu, jam dah kui 4ptg..
hmm terus roger enche asben soh jemput!
malas dah aku nk tunggu lelama.. aku dah macam walking time bomb dah ni, so better aa balik before someone got hurt..

time balik dah sampai umah pun aku still tak abih-abih ngan hp aku dok peringat bos aku malam ni ada reception national day..
si bahlul driver bos aku bila aku tanya tau idak, dok cakap dia tatau pun ada reception mlm ni dok salahkan aku lak tak kasi dia program..sengal weh!ko yang tak mai jumpa aku amik program bos! tapi sib baik aku dah kasi awal-awal ke bos ari kamis before wiken, program next week dia..so sila jangan nk salahkan aku..!

ok sekian sesi merempan aku..
esok aku mengamuk lagi kat blog ek..
hehehehe!

p/s- making an ending oso is NOT my thing 🙂

Advertisements

2 thoughts on “:: kesabaran tanpa batasan?::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s