:: ni seko lagi nk kena skolahkan nih ::

i dont get it with people nowadays laa..
pemalas ke hapa sampai benda dah ada depan mata pun still nak tanya..
and aku memang pantang with this kind of people!
pada aku tu perangai takmo usaha langsung
sume nk disodok ke molot..!

if aku privatekan page tu lain citer.. korang takley nak tau apa aku keja..aku kat mana watsoever..
yap memang aku private kan page FB aku and u have to request as a fren to get in my FB profile first..
tapi skang kes nyer aku dah approve dah pun..
lagi nak kasi darah aku gelegak with stupid question..

and as i predicted..still ado lagi soklan bikin aku nk memaki..
dah aa aku tengah mood PMS nih.. naiss~~

intro dah sedap dah..
tetiba soklan itu jugakkkk ko kuarkan!
kepala bana kauu laa kan..
nak je aku jawab macam tu!
hisshh!

15 years ok lost kontak and ko tak study dulu page kawan yang ko request untuk jadi kawan..?
aku nak tambah lagi fire aku ekceli.. tapi haisshh kontrol pernapasannnn chesue!
meluap-luap rasa nak maki.. tapi rasa macam “OMG bitter nyer minah ni sebab takde anak!”

terus gua cool down.. tapi aku straight gak hentam tanya, ko ni tak baca profile aku ke, bukan private pun!
dia kata dia bukan jenis cek2 profile orang..
nauzubillahh, sakit lakk ati aku balik..
dah tu, main buta-buta je add kengkawan skolah lama tapi takde intention pun nak amik tau sangat pun..
juz for the sake of dulu satu skolah, so main add je.. gitu?

not for me, aku if add kawan, aku akan bukak info dia..bukak album dia tengok sana sini so that takde aa blur-blur ayam or if berborak nanti, takde aa aku kuarkan soklan bodo like “ko dah kawen ke blom”..
walhal berlambak gambo anak ngan laki dalam album..

ke aku je macam tu?

aku memang akan kaji kengkawan lama dulu before start a conversation with them sebab nak jaga ati gak kadang-kadang tu.. takut tersalah pilih topik if berborak..
we never know, ada kala kengkawan kita tak bernasib baik dalam life.. ada yang tak kawen-kawen until now, or bercerai berai ke hapa..

put them in your shoes and ask the stupidest question or the sensitive question ever.. korang sentap tak?
so if sentap, sila elakkan buat kat orang lain dulu..

aku rasa dah banyak kali dah aku up entry macam ni..
its not ’bout aku marah orang tanya hal anak.. its about your effort to connect with your long lost frens..
dont do it as melepas batuk di tangga je (cewahh, gua dah kuar peribahasa tu! klass kau maria!)

i added u in my fren list for a reason bai..
bukan main suka-suka nak penuhkan quota macam retis!
aku add korang so that korang bley tengok life aku yang meriah amat ni (tangan di dado, mata pandang ataih) and take note where, when, what i am doing nowadays…
so that i dont have to repeat masef two-hundred times a day to old frens bila tiap kali connected thru FB..

penat weh!
bley tak cut to the chase and terus je borak hal best, rather have to ding-dong on the same spot hal anak, aku keja mana etc..etc!?
buang masa ok!

contoh terdekat aku kasi kawan aku si Pnstoberi nun.. dia sonang je, time aku baru jumpa dia after berbelas taun lost contact, dia kasi aku link blog dia untuk study… aku abih je baca, terus aku dapat pick up her life until now.. so kira as if aku tak penah lost contact all that years..aku gain balik the years ive lost with her after baca blog dia tu..easy kan?

and after that, bila kitaorang jumpa face to face, terus ada topik nak borak and update terus ke hal semasa..
tak perlu nak buang masa pick up from wayyy back where we left our marks..

hmm..
aku macam tak reti nak buat ending la pulak..
but the main point is that laa..
put some efforts on it, dont be lazy when it comes to connecting with old frens..
and avoid soklan-soklan bodo yang menaikkan darah orang macam aku!!

ok gua nk sambung wat keja..
daaa~!

Advertisements

9 thoughts on “:: ni seko lagi nk kena skolahkan nih ::

  1. dear, sabar k.. zana pun kadang2 dah naik malas nak bukak fb tu.. sebabnya stp kali bukak fb & update status, mesti soalan ttg anak tu naik.. rasanya selagi zana x umumkan apa2, xyah la tanya lebih2.. geram betul..p/s: zana pun dah jumpa pnstoberi.. hihihi

    Like

  2. setuju bab baca profil & tgk gambar sebelum add tu… ni tak… main add jer tah sesape… menyampah kan! nway bersabar ye dgn insan2 cenggini… ignorekan ade… kalau tak tahan bole unfriend hehe *cadangan jahat tp sy selalu buat*

    Like

  3. zana adieyzaapsai laa depa ni suka tanya benda yg TAKDE..as if sengaja jee nk make my blood go upstair kan..mcm dah abih dah ke soklan dlm dunia ni selain ‘brapa orang anak ko ada skang’..aiihh kalo ada anak 10, dpt extra point ke pun?dpt piala kot..p/s-ni sure dari blog pnstoberi mai ni kan..kekekek!lalalolani jenis men add je satu group..tapi takde intention to know better..kan tak pasai kena laser pree! hehehe.. esok2 mmg kena delete gak ni..bikin semak list je…hohohoh!

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s