::yes! im still here..Slamat Hari Raya anyway..pttbhh! ::

hmm… nothing much..
still no raya mood coming from me..
3rd raya kat Algeria beb.. wat do u expect?
lampu kelip-kelip from me?

i didnt do anything to express the raya spirit at home either..
nope!

and guess what..?
im still WORKING until the last minute ok!
orang len dah sibuk tutup kedai, cuti awal..
siap dah selamat sampai check-in di kampung halaman..
kitaorang? terkangkang kat opis lagi buat keja…
huh!
nothing fun about that, i tell ya..

dah aa aku stil ado je keja yang need to refer back to HQ..
dok call sampai melecet jari mendail, seko pun tak angkat!
bangkai toi..
sume dah raya ke??
haishhhh!!!
kalo iyer pun..takkan takde substitute ganti tempat ko ke hapa..
abiih tu satu department kosong tade orang cover?
kata 1Malaysia.. abih sume cina india sekali cuti awal gak ke pun?

so Malaysia will celebrate on Tuesday ek?
for us, still not confirm yet..
malam ni baru nak dengar pengumuman anak bulan nampak idak..

and if esok raya, kitaorang akan pegi menumpang kasih kat Embassy Indonesia je laa..
semayang raya kat sana sekali..
diaorang kat Algeria ni, ramai komuniti depa.. so meriah ah..
kira fun aa skit nak tumpang raya ngan depa bila berada dalam surrounding bahasa yang ko paham kan..

nak harap kitaorang Malaysian je.. sedih!
brapa kerat je pun..
itu pun ada je geng-geng Malaysian yang kena keja di pagi hari raya!
so camno nk sambut sekali pun kan?
kesiann..

so u guys..
despite all my bitterness towards raya..
here i am..
menyusun sepoloh jari mohon ampun dan maap sempena Aidilfitri bakal menjelma nih..
sekiranyer ada salah silap sepanjang gua berblogging ni.. kot tercuit hati nurani korang yang halus tulus tuu.. harap zero-zero la ek!
biasa aa ayat blog gua tak penahnyer indah2..hahahha!

lepas raya kita sambung balik bernaga-naga ek!
hahahahah!

and time raya tu.. sila laa jangan gatai nak tag-tag chesue ngan gambo lemang rendang kuih raya bagai kat FB ek..
gua lempang pakai slipar arab karang!
tag lagu raya apatah lagi…
putus kawan terus!

aku seriussss ni *buat muka garang!*

Advertisements

One thought on “::yes! im still here..Slamat Hari Raya anyway..pttbhh! ::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s