:: outing with frens ::

hari Rabu malam ari tu aku kuar ngan Ibtisem, my Algerian fren..
ekceli dia baru balik dari France, bercuti for Ramadan..
dia tego aku kat FB and ajak aku join kengkawan dia kuar sebab dah lama kitaorang tak jumpa..
tah pegi mana tempat tah dia nak bawak im not sure..
sebab aku cakap aku tak kuar mana2 pun selama ni.. pegi keja, balik keja…jadi amah di dapo.. tgk tv..tido!
giler bosan life aku macam kera sumbang takde kawan..

dia kata tempat cool bley lepak2, and ada few games that we can play with there..
aku teruja aa bila dengar sebab bukan ada banyak tempat menarik pun kat Algiers ni yang aku tau..
so terus mintak permission dari enche asben..
hmm as expected.. banyak komplen nyer..
aku ajak join takmo lak.. terus je suka judge kengkawan aku tapi bukan kenai directly pun.. dont judge a book by its cover my dear!
but does that stop chesue from going out..? hahaha..

so Ibtisem jemput aku around 9.30 pm..
dia bawak her other frens along.. bertambah kawan gua malam tu..
the usual one that i know of, hanya si Asma and her lil-sister (Baby)..
these 3 people je boley speak English fluently, so its ok.. aku no hal pun..

::Bby, Ibtisem and Asma::

::Ibtisem, Iman and Samy::

rupanyer depa bawak aku nun ke Zeralda.. around 20 minutes drive gak laa dari umah aku.. dengan cara giler si Ibtisem yang bawak laju macam pelesit.. sat je laa sampai..
its a closed swimming pool actually.. complete with a stage, sound system and DJs..
and it also have Wii, ping-pong table, fuzzball table, billiard and PS3!

the pool was huge!
and it was heaven for Algerian teenagers laa memandangkan depa ni bukan ada banyak option pun aktivity menarik nak buat selain lepak tepi jalan sambil minom kopi..
nak masuk dalam tu, lelaki takley masuk without a girl!
thats the rule.. if lelaki nak masuk, kena ada bawak pompuan sekali..
pelik kan?
part harga nak masuk, aku tatau sebab aku nak hulur duit, Ibtisem takmo amik..minah ni suka takmo amik duit aku! aku lak segan aa asik kena sapot dek orang.. dah aa dia bukan keja..

kitaorang lepak meja bebetui hadap stage DJ tu..perfect view!
keja aku adalah teruja tangkap gambo jee.. nak borak menyampuk, depa borak in French..
tersengih2 kerang je aa gua.. depa gelak, aku gelak.. layan diri sendri gitu..
but its ok.. im enjoying the ‘once in a while i got to get out with frens’ moment..

lepak2 chill, then depa ajak main games called Yam..
aku tak penah main game ni so memang tongong bley tahan aa aku mula-mula tu..
game ni kena main guna 5 dadu, then kira-kira point ke hapa.. aku main baling je dadu, part kira2 depa laa kena buat..
hahaha..aku tatau pun aku menang ke kalah..
tapi it was fun!

then they decided to swim.. si Ibtisem banyak kali tanya aku nak mandi tak..
aku tak bawak swimming attire so aku cakap takpe aa aku duk jadi jaga barang2 kat meja je la..
lagipun aku tengok macam dalam jee pool tu.. tak pasai2 kang aku duk kat kiddy level je main ngan budak2..

tapi Ibtisem dok offer aku swimming attire dia if aku nak swim.. dia ada bawak extra..
ohhh tidakk.. hahhaha!
aku tauu depa ni pakaian swimming bukan macam kita kat mesia nun..
for them, its normal 2-piece tu..
if ko pakai lain dari itu, haa thats weird..!

aku penah dulu pakai suar tight with t-shirt mandi kat theme park depa, sume pandang aku as if aku lak paling sexy kat theme park tu..
hohoho! lagipun, nak mati kena sembelih ngan laki aku ke?

dah aa lutut aku cantik parut eksiden 18 jahitan melintang panjang and parut apendiks pun cantikk jee terletak kan..
tak kuasa aku aih nak pamer parut2 osem aku nih!
tu blom kira selulit! aarrghhhh…
even depa kata, no one cares to look bila aku kasi alasan itu.. but still if takde parut sekali pun..
adakah aku akan ber’2-piece’? hahahhah! omg.. terbayang2 gua dok tahan napas sedut perut sepanjang masa! kah kah kah!

tapi aku tengok, orang-orang depa ni really dont care aa if ko ada tummy tersentil2..
aku sepanjang masa kat situ, mata dah rupa macam lesbian lak, dok admire pompuan berbikini 2-piece sana sini rather than guys, yang mostly shirtless (eh? kata tak tengok!)
ekceli gua takjub ngan keyakinan diri mereka yang tinggi..
aku yang baru ada skit tummy pun, selagi daya gua nk sorok.. dok tarik2 baju kasi panjang tutup perut and sedut perut at some occasion #fact..

so aku lepak kat meja je laa.. enjoying masef with the music and the surroundings..
time tu lagu salsa berkumandang.. lots of people turun padang aa layan dance depan stage DJ..
tersengih-sengih aku tengok… syiok! seronok tengok orang nari-nari siap pusing2 segala…
and ada part ni, si DJ nari, and the audience ikut pergerakan dia.. dah rupa senamrobik lak aku tengok!
rasa macam nak join je..tapi SEGAN nak pi ke depan sorang2…

then after a while, came this couple lepak meja kitaorang.. aku rasa kawan pada kawan Ibtisem..
and thank god they could speak English..
rupanyer one of them kerja kat Berlitz.. hoh! patut aa berabuk bunyik English dia..
dan aa aku amik contact detail untuk tanya lebih lanjut untuk hal kelas French opis yang dah lama tertangguh nih..
katanyer the teacher can come to the office and buleh adjust time schedule based on us..

::packed::

by midnight, the place started to get pack..
ada siap group tepi aku ni bawak baby kecik tu… haishh korang ni ngajo budak2 kecik tak tido on time!
patut aa orang Algeria ni perangai macam kelawar.. dari kecik dah training!

nasib baik laa sepanjang time aku sengsorang, lagu-lagu DJ adalah ok laa.. so aku goyang je aa sengsorang kat kerusi tu sambil duduk.. nak mangkit segan noks!
hmm.. sronot je aku tengok orang-orang menari-nari and berenang.. jeles toi.. i wish i could swim like that too..

jenuh gak aku tunggu depa ni habis..
tiap 10 minit aku cek hengpon.. kot-kot enche asben maki aku tak reti balik ke..
hehehhee…
last-last, dekat kui 2 pagi baru aku sampai umah..
and i was all feeling like smoked salmon on the grill!
panas and busuk betui gua from head to toe.. dengan melekit peluhnyer..yucks!
kat sana everyone smokes… literally!
and aku lak pakai jeans and t-shirt hardrock yang made of cotton (yes, im the only one, so nerd looking in there) so amat laa penyerap segala bau-bauan..

sampai umah ingat nak mandi, tup2 AIR TAKDE!
bangkai toii… sib baik kitaorang ada je simpan air dalam botol for emergency..
hmm.. gosok gigi and cuci muka je laa..

then cek hp.. eh? ada sms masuk..
rupa-rupanyer dari enche asben..

“xreti2 nak balik ke?”

laaa baru masuk sms ni? giler sengal lambat..

haihh.. kasi chance laa puan bini nak outing sekali sekala ngan kawan.. bukan aku buat keja jahat pun..
dah aa aku TAKDE kawan pompuan kat sini.. itu je yang ada and rajin bawak aku beraktiviti..

at least laki aku ada je kawan budak lelaki malaysian kat sini..
buley ajak borak cakap melayu lagi..
aku?
takkan aku nak ajak budak lelaki malaysian tu lepak2 kot? sesuatu di situ ok..
aku pun nak gak kuar-kuar sekali sekala.. ingat tak jem ke kepala bila pegi keja balik keja and dunia aku kat umah hanya lah tv & dapo..

ada kala i need to get out once in a while..
to rejuvenate..
aku takmo men’tua’ kan diri aku selaras with my age!
at least being with my frens, mengingatkan aku how its like to be young again..

lagipun aku still ingat aku ni bini orang.. takdenyer aku nk terkinja-kinja macam budak2..
and selagi aku takde anak, i dont want to look old!! NEVER!
so sila jangan makcik-makcik kan aku ek…

iyer aa.. kena aa jaga kann..
esok-esok kang laki komen gambo pompuan lain SEXY lak kannnnn…..
ko jugak yang #sentaphatimaknak nanti!
hiks!

ok peps.. thats ol for today..
chesue nk gi sahur!
daaa..

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s