:: its juz a number, no biggy::

haih… today im turning 32 and its not fun at all when u are older than u wanna think you are..
*sigh*
but still have to embrace the fact..
*inhale deeply..exhale~*

on the nite before the big day, enche asben after tennis, ajak jengjalan town..
yeay for that! aku memang menggelupur nak kuar tengok Algiers di waktu malam Ramadan..
and enche asben nak banje eskrem yang dijanjikan since last week!

::Buono Glace::

too bad my faveret mascarpone flavor takde lak malam tu 😦
giler penuh kedai tu weh…
beratur sampai kuar kedai… tapi gua tak dulik, janji gua dapat makan eskrem!
kalo idak karang kempunan gua… isk!

it was lively! wayyy alive than hari siang..
giler toi aa orang algeria ni..tah hapa laa depa cari tetengah malam ni..
bukan ada apa pun ekceli.. tapi boleh dikatakan everyone wants to go out!
ada yang set up meja tetepi jalan then main domino or kad reramai..
or juz berkumpul setempat and juz talk!

nak masuk Sidi Yahia je pun terkedek2 jem nyer..
most shops adalah bukak lepas magrib or isyak until 1-2 am..
then kitaorang try masuk Ouda town.. perghhh!!
jem dia, dekat sejam nak lalu sajaa…

after that kitaorg patah balik ke Sidi Yahia gi kedai DVD nak borong citer2 baru…
hmm aku dapat 4 je DVD yang ada cakap english and subtitle..hok lain still no in good quality or par anglais!
hmmm…jadi laaa…

then on the big day, enche asben wat reservation for Iftar juz the two of us at Taj Mahal Restaurant..
heheheh.. i laf you darling!

::iftar with my darling::

*burp!*
ketat perot beb! pekena briyani, mutton and garlic nan adalah marvelos..
itu pun tak abis kena tapau balik..
time Ramadan, before menu utama sampai, depa kasi pree soup of the day..
ari tu adalah ciken sup! setapp…
tapi enche asben geli nak makan sebab its a bit sticky coz of the tepung jagung and telur pecah dalam tu.. ala2 kuah kueytiow kungfu tu..

after that, depa kasi dessert free pulak..
Kablush, made of samolina and honey..
ini makanan rutin aa tiap kali ramadan selain Shorba..
giler piauu manis! tiap kali bulan pose, akan nampak aa berderet orang jual benda alah ni.. and u know its made of pure honey coz lebah memang berpusing2 kat kuih ni!

::kablush::

hmm thats all for my big day..
simple takde kek ke hapa.. but its ok..
dah 32 taun gua idup atas muka bumi ni.. macam tak caya je..

rasa macam baruu je gua terkinja-kinja menari ngan kengkawan skolah kengkonon diri adalah yusry KRU..
rasa macam baru je gua stress esok nak amik SPMV..
rasa macam baru je gua genggam diploma gua..

haih…
apsai laa cepat sangat sume ni berlalu..
depress pulak rasa bila look at this point of view..
ceh!

hmm..

::jewellery box::

my besdei present from Tizi Ouzou.. nais! si Asrol kasi, time bila dia pi sana kitaorang tak sedau ke diri tido mati! hehehehe…
enche asben kata adiah aku claim kat mesia je as usual..
tapi upacara open ribbon tetap berjalan lancar.. opss!
hehehheheh!!!

Advertisements

5 thoughts on “:: its juz a number, no biggy::

  1. besh oh eskrem tu aku melihatnya. nenati lah, pas puasa ni nak carik eskrem sebegitu rupa. haha. eskrem sihat (tuti fruiti) pun aku lum terai lagik. hihiby d way – again – selamat hari lahir utk ko yer. ku sampaikan salam dari kejauhan je la sbg hadiah yer. moga ko trus berbahagia dan dikurniakan cahaya mata tak lama lagi.

    Like

  2. pnstoberisume orang dok sesebut tuti fruiti tu..haishh akan dimasukkan dlm list-to-eat aku time balik mesia nih!tengkiu darling..sama2 la kita beb kita berusaha, amin!

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s