:: gua patut senyap je ::

haih..bulan pose ni macam takde story gua nk blogging
kang aku blog pasai lauk je kang..
dah rupa macam aku bukak bazar ramadan lak kat Algeria nih!

tapi memang iyer pun..
keja hari-hari adalah men tagging lauk berbuka ngan geng2 kat ceruk Aprika n seketui kat Europe nun..
memasing dok sibuk singsing lengan tunjuk skill dapo..
even dah sah2 Kak Lang jugak champion di akhiranyer!
ahaks!

and aku elak je blogging sebab most of my idea came from berNaga selain hal masak..
hahahhaa..
pose-pose ni, elak2 ler jadi naga..
even ada je benda yang buat aku eeeeee geramm nak je aku gosipkan dalam entry..
perangai amat che kiah kan?
hahahhaa..

boring weh..
opis time bulan pose, bos aku kasi balik kui 3ptg..
apa sangat laa yang aku nak buat kan..
Algeria memang tak bergerak sangat time pose..memasing pemalas!

tapi kadang-kadang ngan bos pun gua bengang..
dah aa pose, dia sukaaa interkom panggil2 suh mai bilik dia doblas kali tawaf!
sehelai-sehelai dia kasi kertas draf suruh taip..
ciss! ingat aku taip macam ayam ke seketui2?
sila kasi sekali gus sume kertas2 untuk ditaip takley ke?! penat ok bangun duduk bangun duduk…
aku taip lajuu je.. tapi tu aa dia nyer…
gigih dia siap sehelai draf, dia panggil aku..
then siap sehelai lagi, panggil aku!
aihh enche bos, suka betui tengok muka aku kannnnn….
nak kena tengok banyak-banyak kali dalam sehari..
kesabarannn~!

tapi tu aa my ‘laser’ness still cant be contain even di bulan pose *sigh*
i hate it when i came across a simple statement..straight forward that is, then got feedback so stopid!

like:

statement: my cat is missing!
feedback: where he go?

~my fren, if we know where he gone to, we dont call it missing! (yap! that is MY counterstrike to that Q) hehehe cant help it..im so guilty!

if aku aa kena gini, memang ZINGGG~! terus summersault berpusing gua kasi laser (even aku dah buat pun!)
yeah u are being ever so concern and gedik to drop a comment even u dont have anything good to say..
and tercipta laa soklan bodo gitu..
dont make yourself sound stopid next time my dear friend and plan carefully for your next feedback…
otherwise, u might get lucky and receive MY answer for a change..

hehehhe!
ok enuf being devilish..
go and pray chesue!!

Advertisements

5 thoughts on “:: gua patut senyap je ::

  1. CheSue sayang, dimata dan hati kak lang..semua adalah champion sebab semua pandai masak. Kak lang pun sama macam kengkawan lain ikut tunjuk ajar mr.google.One of my favourite recipe of yours is daging dendeng.nom!Love and hugs,Kak Lang

    Like

  2. kak langkitaorg adik2 xley langkah bendul nt daulat! kikikiki!umie artoqiemiegua tau gua osem tu pasai xmo kongsi ke’osem’an lauk2 gua ngn donia..nt gua glemer, penat nk kna sain otograp!

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s