:: cronicle Iftar – the day ::

Iftar bos aku buat ari Jumaat..
ekceli ada sessi interview ngan Channel Algeria called TV Al-Quran..
Malaysia negara yang ke-2 depa interview after Palestine..

aku kena mai awal as usual aa untuk jadi mandur a.k.a bibik..
nasib baik kali ni bos amik waiter 4 orang termasuk hok pro so takde aa terkial2 aku nk terkejar sana sini..

yap! gambo aku takde sekeping pun!!
huh..sentap chesue…
bos aku aa skit2 suruh aku jadi tukang snap gambo.. tang bila aku nk pose kat meja..?
keja aku dok tawaf sana sini and last-last, duduk kat dapo, mencekau karipap!
nak beramas mesra ngan Malaysian pun tak dan mana..

lepas Iftar kitaorang ada buat Terawikh jugak..
buat pendek je 8 rakaat + 3 witir..
Imam import dari Embassy Indonesia..

memula bos aku gurau2 suruh enche asben je jadi imam..
cuak sudah si kering tu! dan-dan sakit perut… hahahahha!

takpe aa gambo aku takde…
janji tahun ni time Iftar kali ni aku dapat gak merasa join Terawikh..
tahun lepas aku tak dapat nak join sebab sibuk kejar sana sini nk supervise waiter2 hidang makanan segala untuk jemaah lepas semayang tu nanti..
kali ni aku tak kira.. aku nak join jugak!

owh time part last intebiu TV tu, kitaorang ada shoot ucapan duta ngan semua Malaysian kat blakang dia..
chesue terus KE DEPAN weh! hahaha inteprem muka noks!
giler glemer sat gua…
hahahha.. TV mesia tak dapat, jadi retis kat Algeria..jaaaadi laa~!

nak otograp?
sila beratur lekaih…

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s