::ramadhan mubarak::

yes everybody, Algeria adalah start pose sama ngan Mesia..
nasib baik sama.. aku memang harap pun 1hb pose sebab macam senang nk kira kan..

and takde aa aku rasa agak loser bila korang dah raya…kitaorg stil hegeh2 nak abihkan pose!
even for sure aa korang bertakbir dulu despite GMT+1 gua ni..
still, tak kira… nak sama gak ngan mesia!

semalam last call kitaorg terjun pool jadi itik..
(owhh aku dah buley berenang for your info! dah brani pegi tmpt dalam tak jejak kaki punyer..heheh *riak*)
enche asben nyer suggestion laa.. tapi jenuh dia nunggu aku abih keja.. kesian~!

bos pun time2 ujung waktu aa dia berlambak idea mari…
satu report, dari kui 3.30 petang, sampai 6.30 petang settle!
sat-sat dia amend..sat-sat dia tambah ayat.. eeee!

aku baru je kuarkan circular working time untuk bulan pose semalam..
sepanjang ramadhan, mission akan beroperasi dari kui 8.30pagi – 3.00petang je..
tapi based on yesterday’s case..
adakah aku akan dapat balik awal?
hmm..

after swimming, enche asben ajak beli barang-barang dapo yang dah abih..
perghh giler ramai orang kat sume kedai..
tah kehapa macam there’s no tomorrow pulak aku tengok..
memasing macam kelam kabut beli barang! macam laaa bulan pose sok kedai tak bukak or takley dah ke soping time bulan pose?
penat kot nak angkat barang time pose..
hmm..*juih2 bibir*

malam tu kitaorg dinner kat Thai Restaurant..
enche asben kepingan nasi goreng sama tomyam kat situ..
sengkak perot memasing! portion dia adalah tidak kedukuit…
seciputt je dari pinggan aku ngan enche asben tak abih, so kitaorg tapau je aa baki tu bikin sahur..

balik je dari dinner, aku layan ipod sampai terlelap..
sedau-sedau dah kui 3pagi, enche asben kejut cakap dah nk imsak so lekaih if nak minom ke hapa..
so laju-laju pegi dapo…layan air segelas dua..
aku memang kena minom banyak2 time sahur sebab takut kena kencing tak lawas..
perit! so kandungan air dalam badan gua kena pantau amat2..

baki nasi goreng Thai, enche asben sebat..
aku amik sesudu dua je..
aku memang jarang makan time sahur.. sebab pada aku, if aku makan laaagi cepat pedih perut aku siang tu nanti..

and it turns out im rite!
mangkit-mangkit je tido dah rasa hollow je perot..
even enche asben pun komplen benda yang sama..
walhal dia kata, selama ni dia bukan jenis makan pagi pun..
dah sampai tengah hari santak ke petang baru dia makan roti ke hapa..
relaks je perot tak lapar or watsoever..

aku rasa ni sume mind set ni..
bila tau je pose, dan-dan tu perot ngada2!
huh..
cuba bukan bulan pose and u can have all u can eat on the table..
tak kuasa pun nak pi sentuh..

and now aku dah start stress…
thinking of sebulan ramadan ni, ada 30 hari… apa aku nak masak hari-hari weh?
sini mana ada bazar ramadan nak back up aku!
dan dah sah-sah laaaa aku yang kena pikir menu and masak hari-hari….
kalo dulu bley gak aku ngelat malas kengkadang sebab siang dah melantak ke hapa..
buley je masak lewat2 ke..
tapi ni.. no reason aa kan.. siap ada time limit lagi.. huwarghh!

nak taknak, kena aa buat jugak2…
haishh…

bertabah la chesue!
esok dah balik mesia, ko berkampung je kat bazar ramadan dari mula pose sampai abih!

Advertisements

6 thoughts on “::ramadhan mubarak::

  1. bosan gak noks nak ke PaRam tu hehari. Mak gigih je masak 1,2 jenis lauk. tp bkn yg taraf2 chef la. takat yg campak2 je. tp mengkalo nak murtabak ke kebab ke kena la ke PaRam gak.Wes. Wat jadual menu la. Aku sejak kawen ada jadual menu sahur sbb laki aku ni kena makan. aku bleh je tak bangun. huhu

    Like

  2. pnstoberihaih aku dah 3thn tak jejak Param weh..giler rinduu..rajin ko ni nk masak2 time pose weh..siap ado jadual? ok itu aku salute! aku ni kang beria buat, peh tu esok aku hidang nasi goreng jugak ke laki..hahahh!R.A.Shappy ramadan dear..keterpaksaan dalam kerelaan namanyer nih..heheheannie han yeon rinmemang itu pun keja aku ngan depa2 ni..sharing is caring..lekaih register keahlian anda..

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s