:: *sigh* ::

hmmm……
so bored rite now..
everyone oredi started their holiday and FB is so darn empty~!
wehh pesai tak on9 nih?? bukan korang pun nk bakar mercun!!

hahaha..ok stress tak pasai2 lak gua…
yeap…im at the office…KERJA!
agak pundeks di situ ek bila orang lain cuti sambil kupas oren, ko lak menguap2 hadap pc kat opis…
*yawn!!*

cuti kitaorang adalah di  postpone ke next week sbb Dato’ Seri Nazri, Menteri di JPM ada kat sini lagi..esok dia blah gi London lak..
hmm he’s a nice fella… senyummm je..
last Tuesday enche bos gua bikin dinner for him and the delegation.. as usual, mak kena duty aa jadi mandur monitor the waiters serving the Minister and all.. sambil2 tolong maid duta kat dapur prepared the dishes..
last before he left, dapek aa gua tangkap gambo BERDUA ngan dia.. hik hik hik hik~ (napa aku gelak gini?)
he was soo tall..aku rasa mcm takat bahu dia jee.. giler bonsai aku!
ekceli aku segan nk mintak sbb aku tak bawak kamera… tapi dah bini Duta orait je nk snap kan guna kamera dia… lagipun Dato Seri siap panggil aku..

“haa meh Suzie, meh..”

hehehhee..terus tersiput-siput aku duk sebelah dia…hik!
tapi skang ni agak segan lak nk mintak kamera Duta nk donlod gambo tu…
hmm esok-esok laa bila dah tak bizi..
skang sila jangan wat pangai gelojoh ek..

ni end of February,  kebarangkalian Dato’ Mukhriz lak nak mai…
tapi tak kompom lagi sbb opiser MATRADE yg handle Algeria, stranded kat Cairo cant assist us..
oh my..bizi giler awal2 taun nih..thank god aku dah balik cuti ke Mesia..
otherwise, mmg tak dapek laaa..

kedengaran until June tak benti2 Menteri nak mai… FM laa, Rais Yatim laa..etc..
ni laaagi Wisma tak mo anto opiser lagi seketui kat sini ek…
dah terkangkang-kangkang aku tengok Third Sec. aku wat keja…
dah aa orang tua tu nunggu pencen jee.. makin kedut laa muka tu gamaknyer..
kesian!
sib baik laaa local staff kitaorg buley di harap in many ways…

owh..kitaorang dah tukar Receptionist baru..
BLONDE ok…named Iptisem, aged 25… heehehe bebudak opis aku dok gelar dia Lady Gaga!
ekekekekeke…
the previous one, Nassima terpaksa benti sebb ikut family pindah ke Wilaya lain…
since im here, ni Recep. yang ke-4!

haihh..we wait and see how long yang ini akan bertahan lak…
sbb minah ni quite educated gak.. blaja kat UK and penah keja kat Spain..
fluent in English, French, Arabic n oso Spanish!
tatau laa brapa lama dia akan keja ngan kitaorg.. takut dia bosan je esok2..

ok laa aku nk mencarik aktiviti untuk isi masa lapang..
mebi i’ll shred some papers or anything..
huh! bosaaaaannnnnnn!

credit: here
Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s